Sjajni Aguero opet spasio City, Everton bez pobjede iako je u 94. minuti vodio 2:0!

Premier liga

Sjajni Aguero opet spasio City, Everton bez pobjede iako je u 94. minuti vodio 2:0!

E. Škorić

U utorak i srijedu navečer igraju se mečevi 24. kola engleske Premier lige.

U srijedu je na programu šest mečeva. Pet ih je već završeno, šesti je počeo nešto kasnije (Chelsea - Arsenal).

Mancheser City je imao teško gostovanje kod Sheffielda, ali je Sergio Aguero još jednom pokazao klasu i donio Cityju novu pobjedu (1:0). Gol odluke zabio je u 73. minuti, samo pet minuta pošto je zamijenio Gabriela Jesusa, a asistirao mu je Kevin de Bruyne.

City je mogao i ranije do gola, a najbolju šansu nije iskoristio Gabriel Jesus u 36. minuti, kada mu je Henderson odbranio penal. Muhamed Bešić je napokon bio starter i odigrao je dosta dobro 79 minuta uz javnu opomenu u 13. minuti zbog oštrog starta nad Laporteom.

Najluđu utakmicu odigrali su Everton i Newcastle na Goodisonu. Everton je do 94. minute imao 2:0, ali je na kraju završilo 2:2. Golove za domaće su postigli Moise Kean i Calvert-Lewin. Lejeune je u nadoknadi postigao, činilo se, utješni gol za Svrake, a ubrzo je isti igrač zabio još jedan gol za 2:2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton je u Londonu, s 2:0, savladao Crystal Palace. Redmond i Armstrong bili su strijelci za goste, a važnu pobjedu ostvario je Bournemouth protiv Brightona (3:1), dok je Aston Villa upisao zlatna tri boda preokrenuvši rezultat protiv Watforda.

Deeney je doveo goste u vodstvo, ali su Luiz i Konsa duboko u nadoknadi donijeli tri boda Vilenjacima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Na samom kraju imali su jako dobru priliku da izjednace a sudija svira kraj u sred napada
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi