Guardiolina mašina nastavila da melje rivale
Građani su i dalje bez poraza u Premiershipu i još jednom su lagano stigli do tri boda

Swansea pao bez ispaljenog metka

Guardiolina mašina nastavila da melje rivale

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su kao gosti savladali Swansea (4:0) u okviru 17. kola engleskog Premiershipa. Pobjede u gostima upisali su Everton i Leicester koji su savladali, Newcastle, odnosno Southampton.

Izabranici Pepa Guardiole stigli su do nove pobjede nakon velikog derbija protiv Uniteda. Građani su i večeras pokazali da se nalaze u odličnoj formi, te su bez većih problema lagano slavili sa 4:0 protiv indisponirane ekipe Swanseaja.

City je poveo u 27. minuti utakmice kada je David Silva postigao sjajan gol peto. Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 0:2, a ovaj put u listu strijelaca upisao se De Bruyne. Ma 0:3 svojim drugim golom povisio je David Silva, a konačnih 0:4 postavio je njegov prezimenjak Bernardo.

Trijumf u gostima ostvario je i Everton koji je sa minimalnih 1:0 slavio protiv Newcastlea. Jedini gol na ovom meču postigao je iskusni Wayne Rooney. Visoku pobjedu ostvario je i Leicester protiv Southamptona sa 4:1.

Manchester City je i dalje prvi na tabeli sa 49 bodova i još uvijek bez poraza. Swansea je ostao fenjeraš. Leicester je osmi sa 26 bodova, dok Everton na desetom mjestu ima četiri boda manje.

Premiership, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea - Manchester City 0:4
Newcastle - Everton 0:1
Southampton - Leicester 1:4

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi