Guarin golčinom srušio Milan, Inter i dalje stopostotan!

Neroazzurri slavili u velikom gradskom derbiju

Guarin golčinom srušio Milan, Inter i dalje stopostotan!

Plavo-crni dio Milana večeras slavi - Inter je u velikom gradskom derbiju savladao Milan sa 1:0 i tako se probio na prvo mjesto u Seriji A!

Prvu priliku na utakmici imao je Milan, koji je već u trećoj minuti zaprijetio preko Luiza Adriana, čiji je udarac odbranio Handanovič. Inter je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Mauro Icardi izašao sam pred Lopeza. Ipak, Diego Lopez je dobrom intervencijom otklonio opasnost.

Igrao se 58. minut kada je Inter stigao u vodstvo. Fredy Guarin je nakon solo akcije sjajno pogodio za 1:0 i veliku radost Neroazzurra. Mogao je Inter udvostručiti vodstvo u 71. minuti, ali se Icardi nije najbolje snašao nakon dobrog dodavanja Jovetića.

Najbolju priliku za izjednačenje Milan je imao u 78. minuti. Mario Balotelli je sa dvadesetak metara sjajno šutirao, ali se lopta od stativu odbila u gol aut. Rossoneri su do kraja utakmice pokušavali doći do boda, ali je Inter uspio sačuvati stečenu prednost i upisati veliku pobjedu.

Za Neroazzurre je ovo bila treća pobjeda u isto toliko utakmica, dok je Milan upisao drugi poraz.

Seria A, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Milan 1:0 (Guarin 58')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti