Gubili sa 3:0, pa na kraju pobijedili: Kodro zabio gol za nestvaran preokret svoje ekipe

MOL Fehervar slavio sa 5:3

Gubili sa 3:0, pa na kraju pobijedili: Kodro zabio gol za nestvaran preokret svoje ekipe

E. Čaušević

MOL Fehervar je danas u nevjerovatnoj utakmici na svom terenu pobijedio Kisvardu sa 5:3 u meču 26. kola mađarske OTP Bank lige.

Na MOL Areni danas smo gledali nevjerovatnu utakmicu u kojoj je domaći tim uspio da dođe do tri boda iako su gosti već nakon 13 minuta utakmice vodili sa 3:0.

Kisvarda je povela već u osmoj minuti kada je Bumba pogodio za 1:0, a samo dvije minute kasnije Navratil je udvostručio prednost gostiju.

Već u 13. minuti mreža domaćih ponovo se zatresla, a ovaj put pogodak za goste zabio je Camaj koji je tako povisio na 3:0. Već tada se činilo da je u ovom meču riješeno pitanje pobjednika, ali je MOL uspio doći do nestvarnog preokreta.

Domaći su odgovorili u 16. minuti kada je Nikolics smanjio na 1:3, dok je samo dvije minute kasnije Bamgboye uspio da pogodio za 2:3.

MOL Fehervar se u potpunosti u meč vratio u 59. minuti. Ovaj put mrežu gostiju zatresao je Žulj koji je tako izjednačio na 3:3 za erupciju oduševljenja navijača domaćeg tima.

Do potpunog preokreta domaći su došli u samom finišu utakmice. U centru pažnje našao se bh. napadač Kenan Kodro koji je u 80. minuti zabio pogodak za 4:3 i nevjerovatan preokret MOL Fehervara u ovom meču.

Domaći su sve riješili u ovom meču samo pet minuta kasnije kada su stigli do petog gola, a konačnih 5:3 postavio je Nego.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi