Gudelj iz  Ajaxa za šest miliona eura odlazi u Kinu

Nesuđeni bh. reprezenativac našao klub

Gudelj iz Ajaxa za šest miliona eura odlazi u Kinu

S. Mlaćo

Nesuđeni bh. reprezentativac Nemanja Gudelj, inače porijeklom iz Trebinja, i definitivno će napustiti holandski Ajax.

Gudelj je već odavno ispao iz planova prvog tima, a trenutno održava formu sa omladinskim timom Ajaxa.

Iako se povezivao sa klubovima iz Španije i Rusije, Gudelj, inače reprezentativac Srbije, karijeru će nastaviti u kineskom Tianjin Tedu. 

Naime, Marc Overmars, direktor Ajaxa, medijima u toj zemlji kazao je da je postignut dogovor sa Kinezima, te da će Gudelj potpisati trogodišnji ugovor, a Ajax na ime obeštećenja zaraditi šest miliona eura.

Gudelj će godišnje zarađivati pet miliona eura, te je ovaj potez sigurno pravi i za njega, kao i Ajax. Ovaj 25- godišnjak u Ajax je stigao iz Alkmaara sredinom 2015. godine, a za reprezentaciju Srbije upisao je 16 nastupa i dodao jedan pogodak. 

Treba istaći da su iz Nogometnog saveza naše zemlje početkom 2014. godine pozvali ovog fudbalera na prijateljsku utakmice naše reprezentacije u Innsbruck, ali on se nije odazvao, te je već tada rekao da je njegov izbor reprezentacija Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi