Gudelj: Napravio sam pravi potez

Potpisao za Tianjin

Gudelj: Napravio sam pravi potez

Imao je Nemanja Gudelj nekoliko ozbiljnih ponuda iz Evrope, ali se na kraju ipak odlučio za angažman u kineski Tianjin.

Srbijanski fudbaler obavezao se na trogodišnju saradnju, a ekipi bi se trebao priključiti 7. januara.

"Dugo mi je trebalo da prelomim i odlučim se da odem u Kinu. Imao sam i nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali konsultovao sam se sa ljudima kojima vjerujem i na kraju procijenio šta je najbolje da uradim kako bih napravio korak napred u mojoj karijeri. Kineska liga je u velikoj ekspanziji, takmičenje koje će vremenom biti sve snažnije. Klubovi ulažu velika sredstva kako bi napravili što bolje ekipe, a samim tim i liga je sve kvalitetnija", rekao je Gudelj za sajt FSS.

"Znam da je sve drugačije nego u Evropi, ali na meni je da što pozitivnije odgovorim novom izazovu. Spreman sam i izuzetno motivisan. Radiću maksimalno kako bih u novom klubu opravdao očekivanja i zadržao reprezentativni status. Ukoliko budem na spisku selektora Muslina za sljedeće okupljanje, sigurno da ću učiniti sve što se od mene bude tražilo kako bismo se radovali odlasku na SP u Rusiji. To je cilj svih nas koji živimo i dišemo za dres reprezentacije Srbije", dodao je srbijanski fudbaler.

Nesuđeni bosanskohercegovački reprezentativac karijeru je započeo u NAC Bredi, a potom je nastupao za AZ Alkmaar i Ajax.

U dresu 'Orlova' upisao je 16 nastupa i postigao jedan pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi