Van der Sar kritikovao nesuđenog Zmaja

Ne razumije njegovu odluku

Van der Sar kritikovao nesuđenog Zmaja

Ajaxov direktor Edwin Van der Sar nije siguran da će srbijanski fudbaler Nemanja Gudelj napustiti Amsterdam. 

Gudelj se nedavno sukobio sa trenerom Boszom jer nije starter u prvom timu Ajaxa, a na prvi nesporazum u klubu zatražio je transfer ove zime i već se povezuje sa Zenitom, Sevillom, HSV-om, Southamptonom... 

Svoje mišljenje o slučaju "Gudelj" iznio je i legendarni golman Edwin Van der Sar koji je danas funkcioner u Ajaxu.

"Igrao sam fudbal dugo, ali nikada nisam vidio sličnu situaciju. Gudelj se drži svog uvjerenja, ali pošto ide pauza, vidjet ćemo gdje će ga to dovesti. Nisam pristalica ideje da ga pustimo, bar ne lako. On predstavlja vrijednost i mogao bi da donese zaradu Ajaxu. Nikome nije garantovano mjesto u prvom timu bez obzira na veličinu ugovora", napomenuo je Van der Sar i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"U svoje vrijeme sam uvijek bio počastvovan da igram za klub. Izgradio sam karijeru, a danas je to mnogo lakše i brže. Svakom igraču je unaprijed isplanirana karijera. Ako poslije četiri ili pet godina neko želi da promijeni klub, to razumijem, ali ne mogu da shvatim da neko na prvi nesporazum traži transfer", istakao je Van der Sar.

Gudelj je, podsjećamo, imao u prošlosti šansu da igra za BiH u kojoj je rođen njegov otac Nebojša. Ipak, odlučio se za Srbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti