Gudelj: Više sam vezan za Holandiju, nego za Bosnu
Foto: EPA.eu

Fudbaler holandskog AZ-a

Gudelj: Više sam vezan za Holandiju, nego za Bosnu

Vezni fudbaler holandskog AZ Alkmaara Nemanja Gudelj, koji se samo nekoliko sedmica u nazad spominjao kao potencijalni Zmaj i za kojeg su na Slatkom ćošetu bili itekako zainteresovani, nakon U-21 reprezentacije Srbije debitovao je za seniorsku selekciju naših istočnih komšija.

Cijelo vrijeme Nemanja je odlično vodio kampanju, kako bi na sebe skrenuo pozornost sportske i fudbalske javnosti u Srbiji, te tako zaradio poziv vršioca dužnosti selektora Srbije Ljubinka Drulovića.

U vrijeme dok poziv sa Terazija nije stizao nećkao se Nemanja kao mlada pred udaju, a kad se "udao", sin nekadašnjeg fudbalera Partizana sasvim je okrenuo ploču.

U posljednje vrijeme digla se prašina i u holandskoj javnosti gdje mladi veznjak igra u dresu AZ Alkmaara. Naime, ljubitelji najvažnije sporedne stvari u ovoj zemlji smatraju da bi srbijanski fudbaler koji je rođen u Beogradu bio idealan za nacionalni tim Holandije, s obzirom na činjenicu da je itekako polivalentan igrač, te da može pokriti više pozicija u timu što bi "lalama" itekako značilo na Svjetskom šampionatu u Brazilu. 

"Nemanja ima veliki potencijal. Ako pogledate ko sve dobija poziv za nacionalni tim, jasno je da Gudelj ima šta da pokaže", kazao je Nemanjin trener Dick Advocaat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gudelj je u nedavnoj prijateljskoj utakmici sa Irskom debitovao za selekciju Srbije, a u igru je ušao u finišu susreta. Ipak, imajući u vidu da se radilo o prijateljskom duelu, Gudelj još uvijek može da se predomisli kada je riječ o izbor A selekcije. 

"Drago mi je što sam odlučio da igram za Srbiju, jer je to zemlja koju osjećam kao svoju. Što se tiče Bosne više sam vezan i za Holandiju. Jeste da je Mundijal primamljiv, ali nije to isti osjećaj", rekao je Gudelj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.