Tuchel otpisao velika imena - Odlazi sedam zvijezda koje mogu igrati bilo gdje na svijetu
Thomas Tuchel je sedmoricu otpisao i neće žaliti za njima (Foto: EPA)

Potpuna rasprodaja

Tuchel otpisao velika imena - Odlazi sedam zvijezda koje mogu igrati bilo gdje na svijetu

M. Šljivak

Trener Bayerna Thomas Tuchel otpisao je sedmoricu zvijezda. Kako navodi list Bild, njemački prvak je odlučio napraviti remont tima i prodati neke od veoma važnih igrača u prethodnim sezonama.

Bayern je ovog ljeta odlučio napraviti brojne promjene u timu. Trener Thomas Tuchel uvodi svoj sistem rada, a to znači i prodaju nekoliko velikih zvijezda.

Listu za odlazak predvodi Senegalac Sadio Mane. Nakon samo jedne sezone u Minhenu 31-godišnjak je otpisan i Tuchel ne računa na njegove usluge, iako Mane želi ostati.

Među onima koji mogu ići su Leroy Sane i Serge Gnabry. Njihov utjecaj na igru prethodnih godina je bio ogroman, no Tuchel ima druge planove i njihove usluge im nisu prijeko potrebne.

Oglasi

Otpisan je i desni bek Bouna Sarr. On odavno nije u planovima kluba i vjerovatno je najveći promašaj Hasana Salihamidžića tokom boravka u klubu, a izlazna vrata pokazana su i golmanu Alexander Nubelu.

Ovaj čuvar mreže ne želi biti broj dva u klubu. To je jasno isticao prethodne godine kada je odbio biti zamjena Manuelu Neueru, pa je posuđen u Monaco. Sada bi konačno mogao otići u transferu.

Marcel Sabitzer nije imao previše povjerenja od bivšeg trenera Juliana Naglesmanna. Zbog toga je otišao na posudbu u Manchester United, ali ni kod Tuchela neće imati mjesta te može tražiti novi klub.

Lista se završava s francuskim defanzivcem Benjaminom Pavardom. On silno želi napustiti klub već mjesecima unazad i želja bi mu se konačno mogla ispuniti.

Na listi timova koji ga žele su Barcelona i Manchester City i bit će interesantno vidjeti gdje će pouzdani defanzivac konačno završiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern planira i pojačanja. Glavni cilj je dovođenje napadača, a prvi kandidat je srpski fudbaler Dušan Vlahović. Također, bit će ojačan i vezni red, te odlaskom određenih igrača i napadački dio ekipe.

Bavarci su prošle sezone igrali skromno. Uz dosta muke se osvojila titula prvaka Njemačke, ali u ostalim takmičenjima bili su daleko od dobre sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Ako mogu igrat bilo gdje na svijetu, sto ne igraju za Bayern?
1 0
FudbalskiZnalac
Pavard pouzdani defanzivac ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi