Nerealne scene u Madridu - Sudija je večeras bio malo nervozan

Isključio trojicu

Nerealne scene u Madridu - Sudija je večeras bio malo nervozan

M. Šljivak

Getafe je u uvodnom meču 16. kola La Lige savladao Valenciju s 1:0, ali glavna priča ove utakmice je sudija Guillermo Cuadra Fernandez koji je pokazao čak tri crvena kartona i 'gomilu' žutih.

Gol Borje Mayorala iz 87. minute presudio je meč Getafea i Valencije (1:0), ali dosta će se pričati o onom što je na terenu radio sudija Guillermo Cuadra Fernandez.

Ovaj 39-godišnjak večeras je bio u centru pažnje. Mirovao je do finiša prvog dijela, a zatim je krenula njegova revija kartona. Čovjek je isključio trojicu fudbalera.

Sve je krenulo na početku drugog dijela. Gabriel Paulista je dobio drugi žuti karton i Cuadra ga je poslao van terena i ostavio je Valenciju s igračem manje.

To se desilo u 50. minuti, sudija je u međuvremenu dao dva žuta kartona i zatim je uslijedio period mirnog stanja na terenu. Trajao je sve do 87. minute.

Getafe postiže pogodak za 1:0 preko Borje Mayorala, a zatim je sudija Cuadra izgubio živce i isključio je čak dvojicu igrača zbog prigovora.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1733243324364894297[/twitter]

Prvi mu je na žulj stao mladi veznjak Valencije Javi Guerra. Sudija je zasmetao igračima tima s Mestalle u jednom od napada, a to je izrevoltiralo 20-godišnjaka u dresu Valencije.

U prolazu je Guerra nešto dobacio prema Cuadri, ovaj to nije želio da trpi i pokazao mu je direktan crveni karton, pa će ovaj veznjak propustiti minimalno dvije utakmice svog tima.

U nadoknadi utakmice još jedan crveni karton. Ovog puta je 'stradao' igrač domaćeg tima Domingos Duarte.

[twitter]https://twitter.com/collinabanter/status/1733244250941256181[/twitter]

Portugalski defanzivac bio je u jednom duelu s protivničkim fudbalerom. Nije dobio prekršaj, krenuo je u obračun, no zaustavili su ga ostali igrači.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, dug jezik Cuadra ne trpi. Čuo je riječi ovog fudbalera i na opšte čuđenje svih na terenu, pokazao mu je crveni karton. I on će na hlađenje naredne dvije utakmice.

Guillermo Cuadra Fernandez je poznat kao sudija koji voli mahati kartonima. Ipak, večeras je malo i pretjerao jer tri crvena kartona u jednoj utakmici La Lige definitivno su previše, posebno jer se ne radi o nekoj utakmici koja je previše bitna.

Top Komentari

velaMo
Zašto previše ,jel bez razloga dao . Tako treba Igrate li vi ljudi nogomet ili je parlamentarna skupština?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi