Čarobnjak među stativama za kraj karijere potpisuje ugovor života

Sa 37 godina

Čarobnjak među stativama za kraj karijere potpisuje ugovor života

M. Šljivak

Čuveni meksički golman Guillermo Ochoa (37) uskoro bi mogao potpisati ugovor života. Za čarobnjaka među stativama interes pokazuje PSG koji ga vidi kao idealnu rezervu za Gianluigija Donnarummu.

Guillermo Ochoa karijeru bi mogao nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a. Parižani 37-godišnjeg čuvara mreže vide kao idealno rješenje za poziciju drugog golmana nakon što je u teškoj nesreći stradao Španac Sergio Rico.

Meksikanac je proteklih šest mjeseci boravio u Salernitani. Branio je zaista čudesno, imao je nevjerovatnih intervencija i spasio je dosta bodova svom timu.

Odbrane nisu prošle nezapaženo. PSG vjeruje da bi on bio idealno rješenje za poziciju rezervnog čuvara mreže i vidjet ćemo hoće li Ochoa potpisati ugovor života.

Pored PSG-a još dva velikana nude mu poziciju drugog golmana. To su AC Milan i Chelsea i vidjet ćemo šta će iskusni Meksikanac na kraju odlučiti.

Guillermo Ochoa je pored Salernitane u Evropi nastupao Ajaccio, Malagu, Granadu i Standard iz Liježa. Većinu karijere je proveo u meksičkoj Americi.

Oglasi

On je istinska legenda meksičkog fudbala, a za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 135 utakmica.

PSG je ovog ljeta još jedan u nizu velikana koji su odlučili promijeniti dobar dio ekipe. Parižani su se riješili Lionela Messija i Sergija Ramosa, a očekuje se odlazak još brojnih igrača.

Desila se promjena i na trenerskoj klupi. Christophe Galtier je bivši, a na klupu će vjerovatno sjesti Julian Nagelsmann i Thierry Henry.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao prvo pojačanje kluba došao je Marcos Asensio, a očekuje se još dosta novih akvizija u redovima francuskog prvaka.

Guillermo Ochoa mogao bi biti još jedno novo ime u svlačionici PSG-a i za kraj jedne velike karijere za njega bi to mogao biti ugovor života, iako bi bio rezerva.

Top Komentari

atomskimrav
Ovaj golman je za Donarumu, Buffon i nikad mi nece biti jasno da nije branio u vecem klubu od ovih nabrojanih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi