Cijeli svijet je vidio crveni karton nakon brutalnog starta, ali ne i Marriner

Nevjerovatna odluka

Cijeli svijet je vidio crveni karton nakon brutalnog starta, ali ne i Marriner

E. Oštraković

Newcastle i Leicester su sinoć podijelili bodove u utakmici u kojoj je bod više odgovarao domaćoj ekipi koja je na ovaj način izborila plasman u Ligu prvaka.

Sa druge strane Leicesteru su ostale kakve takve šanse da mogu ostati u Premiershipu i naredne sezone, ali ne ovise samo o sebi.

Navijači Leicestera bili su bijesni jer smatraju da je veznjak domaće ekipe Bruno Guimaraes trebao dobiti crveni karton zbgo starta nad Soumareom.

Igrala se 8. minuta kad je Guimaraes jako neoprezno startao na protivničkog igrača koji je ostao da leži u bolovima.

Uprkos velikom pritisku gostujućih igrača zbog neopreznog starta igrača Newcastlea, Marriner nije mijenjao svoju odluku i pokazao je domaćem igraju žuti karton.

Oglasi

Čak je i u VAR sobi pregledan snimak starta, ali nije preporučeno da se odluka mijenja, a navijači ne razumiju zašto.

Od prve minute su se redale prilike pred golom Leicestera, ali lopta jednostavno nije htjela u gol i gosti mogu biti presretni zbog boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom na to da je Newcastleu odgovarao i bod pred ovu utakmicu, oni su sada i zvanično izborili nastup u Ligi prvaka narednoj sezoni.

Nakon punih dvadeset godina Newcastle će sezonu završiti u top 4 i to je svakako ogroman uspjeh ekipe koju sa klupe predvodi Howe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi