Nasljednik Petkovića: Ahmedhodžić dobio novog trenera u Bordeauxu

Guion potpisao

Nasljednik Petkovića: Ahmedhodžić dobio novog trenera u Bordeauxu

E. Ganibegović

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić u januaru je iz Malmoa prešao u Bordeaux.

Do sada je odigrao po 90 minuta u porazima svog novog tima od Reimsa (5:0) i Lensa (3:2) te je uspio upisati jednu asistenciju i mora se istaći da je bio najbolje ocijenjen defanzivac u redovima svog tima na ova dva meča.

Bordeaux se nalazi u zoni ispadanja i glavni zadatak do kraja sezone bit će izboriti ostanak u Ligue 1, a cijenu loših rezultata u dosadašnjem dijelu sezone platio je Sarajlija Vladimir Petković koji je dobio otkaz s klupe ovog tima.

Njegov nasljednik bit će, kako je potvrdio Bordeaux, David Guion, 54-godišnji francuski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

David Guion je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Chambery, Cannes i Reims, a radio je i kao pomoćnik u St. Etienneu te Boulogneu.

Top Komentari

Goran86
Za Lige 2 spremni. Zao mi malog Anela ali sam je kriv.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi