Gundogan nakon visoke pobjede: Još mnogo stvari trebamo popraviti

Nijemac nakon Basela

Gundogan nakon visoke pobjede: Još mnogo stvari trebamo popraviti

Njemački vezni fudbaler Ilkay Gundogan smatra da on i saigrači moraju još dosta stvari popraviti, iako su večeras pregazili Basel u gostima sa 4:0 u okviru prvog meča osmine finala Lige prvaka. 

Gundogan je odigrao jedan od najboljih mečeva otkad je prešao u City, a bio je i strijelac dva pogotka. On je nakon meča rekao da je pobjeda njegove ekipe samo djelovala rutinska, a ustvari to nije bilo tako.

"Rezultat je možda bio savršen, ali kada je riječ o samoj igri, imamo još mnogo stvari da popravimo. Ovo je Liga šampiona i uvijek je teško. Nismo primili gol, a to je najvažnije poslije golova koje smo dali. Djeluje da je ovo bilo rutinski, ali zapravo je bilo napeto. Imao je i Basel šanse", rekao je Gundogan.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je da je ekipa ostvarila odličan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Skoro smo u četvrtfinalu, mada ćemo i revanš shvatiti ozbiljno. Gundogan je izvanredan fudbaler. Prošle sezone nam je mnogo nedostajao i zato smo sada sretni jer se vratio. Tek je februar mejsec, ali u Premier ligi smo u odličnoj situaciji, a ovdje smo skoro u četvrtfinalu. Već smo u jenom finalu (Liga kup), a u ponedjeljak možemo da prođemo u četvrtfinale FA Cupa. Idemo meč po meč", rekao je Pep.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi