Gundogan: Sada se s osmijehom mogu vratiti kući

Dočekan aplauzom u Minhenu

Gundogan: Sada se s osmijehom mogu vratiti kući

E. Čaušević

Reprezentacija Njemačke u četvrtak je u Minhenu remizirala protiv Francuske (0:0) u prvom meču Lige nacija.

Njemačka je pred svojim navijačima zaigrala prvi put nakon katastrofe na Mundijalu, ali su izabranici Joachima Lowa imali veliku podršku. U centru pažnje sredinom drugog poluvremena našao se Ilkay Gundogan koji je ponovo dobio zvižduke s tribina, ali ovaj put su aplauzi to nadjačali.

Gundogan i Ozil su se našli na meti navijača zbog slike s Erdoganom, a nakon zvižduka i vrijeđanja s tribina Ozil se oprostio od nacionalnog dresa. S druge strane, Gundogan je nastavio da igra za Elf, te je nakon meča izjavio da je sretan što je čuo aplauze s tribina stadiona u Minhenu kada je ulazio u igru.

"Bio sam nervozan kada sam se zagrijavao. Nije me bilo strah, ali jednostavno neka nervoza jer nisam znao šta da očekujem. Bio sam baš sretan kada sam čuo aplauze, a zvižduke sam ignorisao. Uzvratio sam im aplauzom i bio sam sretan. Sada se s osmijehom mogu vratiti kući", rekao je Gundogan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi