Gušo: Šta se desilo Zakariću? Pa, ovdje je bio najbolji...

Bivši bh. golman dao intervju za rumunske medije

Gušo: Šta se desilo Zakariću? Pa, ovdje je bio najbolji...

Nekadašnji golman reprezentacije BiH Adnan Gušo, izuzimajući epizodu u Željezničaru, najveći dio karijere je proveo u Rumuniji.

Gušo je od 2003. do 2008. godine oblačio dresove Craiove, Argesa, Panduriija i Dinama iz Bukurešta, a u tom razdoblju ostavio je vrlo dobar trag i ne čudi što ga se i danas Rumuni prisjećaju.

Tako je Gušo ovih dana dao intervju za tamošnji ProSport u kojem je govorio o danima u Rumuniji, a nije propustio priliku ni da pohvali Elvira Koljića koji danas igra upravo za 'njegovu' Craiovu.

"U Rumuniji sam proveo pet godina, bilo je to dobro vrijeme, moja porodica se osjećala lijepo tamo i nije bio problem prilagoditi se. Moja kćer čak ima u rumunsko ime, Alina, jer se rodila u to vrijeme. Dijelio sam sobu sa sadašnjim trenerom Cornelijem Papurom koji mi je pomogao da se u Craiovi osjećam kao kod kuće. Ipak, situacija u klubu nije bila baš najbolja jer su se treneri i predsjednici mijenjali gotovo svake sedmice", prisjetio se Gušo.

Nakon Craiove uslijedio je transfer u Dinamo Bukurešt, jedan od najboljih tamošnjih klubova.

"Dinamo je poslao ponudu za petoricu igrača Craiove, među kojima sam bio i ja. Bila je to vrlo dobra ekipa, ali nisam bio prvi golman i zato sam insistirao na tome da odem negdje gdje ću braniti. U međuvremenu javio se Arges, gdje je bio trener Sorin Cartu koji me već trenirao u Craiovi, ali i tamo su se pojavile turbulencije. Onda sam otišao u Pandurii i tamo se zadržao godinu i pol dana."

Gušo je jedno vrijeme radio u reprezentaciji BiH i kao trener golmana, ali nije se susreo sa Elvirom Koljićem, današnjim napadačem Craiove.

"Koljić je došao nakon što se povukao Ibišević. Ima dobre fizičke predispozicije, osjećaj za prostor, realizaciju... S pravom je pozvan u reprezentaciju. Vjerujem da može mnogo dati Craiovi i rumunskom fudbalu. Ali, spomenuo bih i Zakarića. Nije mi jasno zašto se on nije zadržao u klubu. Kod nas u BiH, u Željezničaru, bio je najbolji igrač, a nije baš velika razlika u kvalitetu dvije lige", poručio je Gušo.

Top Komentari

Miky007
Zakarić=Dobra ledja i menadzeri! Prije je mogao biti najbolji samo u PLBih, a sada moze biti najbolji u Olimpiku, a ne moze ni tu jer Zeba jos igra ;) !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti