Brazilac stigao u Englesku nakon impresivne sezone: "Izazov iz snova"

Scarpa potpisuje za Nottingham Forest

Brazilac stigao u Englesku nakon impresivne sezone: "Izazov iz snova"

Edmir Škorić

Brazilski 28-godišnji veznjak Gustavo Scarpa stiže u Englesku i postat će igrač Nottingham Foresta.

Scarpi je istekao ugovor s Palmeirasom, te je pregovarao s nekoliko klubova. Na kraju je odletio za Englesku i potpisaće ugovor do 2026. godine.

"Bog je dobar. Izazov iz snova ”, napisao je na Instagramu s aerodroma, neposredno prije ukrcaja na let za Englesku.

Brazilac je predvodio Palmeiras do naslova s 13 golova i 15 asistencija ubilježivši 60 nastupa u 2022. godini.

U narednim danima obaviće ljekarske preglede i zvanično postati član kluba koji nastupa u engleskoj Premier ligi.

Igrač će zarađivati "skromnih" 30.000 funti sedmično, no ta cifra bi mogla značajno da se promijeni ukoliko Brazilac bude pružao dobre partije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Scarpi će trebati malo vremena da uhvati formu jer nije od novembra igrao, a također će biti potrebno vrijeme da se prilagodi na novu sredinu.

Nottingham Forest se bori za opstanak i svakako će mu dobro doći malo južnoameričkog kvaliteta u ofanzivnom dijelu. Bude li Scarpa upola dobar kao što je bio u Palmeirasu, Englezi mogu da zadovoljno trljaju ruke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi