Guti je u karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti, a sada ima samo jednu želju

Volio bi trenirati Real Madrid

Guti je u karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti, a sada ima samo jednu želju

Nekadašnji vezni fudbaler Real Madrida Guti poručio je da nakon okončanja fudbalske karijere ima samo jednu želju. 

Podsjetimo, Guti se oprostio prije osam godina, a od tada se bacio u trenerske vode. Trenirao je omladinske selekcije Real Madrida, a trenutno je asistent na klupi Bešiktaša.

Ipak, poručuje kako mu je san da jednog dana sjedne na klupu seniorskog tima Real Madrida.

"Naravno da mi je to san (trenirati Real Madrid), to sam uvijek i govorio. Da budem sikren, maksimum koji možete dostići u trenerskoj karijeri je klupa Reala, a tako je i u igračkoj".

"Da budem tamo jednog dana bilo bi zaista sjajno. Znam da još dosta moram učiti da bih došao na taj nivo, ali također mi je trebalo i kao igraču dosta da učim da bih mogao igrati za Real. Ne bojim se tog izazova. Jedina stvar koju želim je prilika da stvari radim kako treba i da stalno napredujem. Za sada sam sretan zbog koraka koje sam napravio. Ostaje mi još samo jedan, a to je da budem glavni trener nekog seniorskog tima", kazao je Guti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je tokom karijere proveo čak 14 sezona u prvom timu Real Madrida, a kopačke je okačio o klin kao fudbaler Bešiktaša.

U igračkoj karijeri je osvojio tri Lige prvaka, pet španskih prvenstava, četiri Kupa Kralja, UEFA Super kup, Turski kup... Ukoliko kao trener bude barem upola uspješan kao što je bio fudbaler, onda za njega neće biti problema.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi