Guti šalje poruku upozorenja Mbappeu, tvrdi da će se Real okrenuti novom superstaru

Francuz nikako da nađe put do do Madrida

Guti šalje poruku upozorenja Mbappeu, tvrdi da će se Real okrenuti novom superstaru

Edmir Škorić

Bivši veznjak Real Madrida, Guti, poslao je poruku koja je protumačena kao upozoravajuća Kylianu Mbappeu, nakon što je navodno 24-godišnji francuski napadač odlučio ipak produžiti ugovor s PSG-om.

Očekuje se da Mbappe produži ugovor s PSG-om koji isitče na ljeto 2024. godine, ali da će na kraju sezone biti prodan Real Madridu. Prvobitno je Mbappe odbijao novi ugovor s PSG-om kako bi kao slobodan igrač krenuo u Španiju, ali je suočen sa suspenzijom i prijetnjama da neće odigrati ni minutu u sezoni 2023/24.

Zbog toga je propustio meč 1. kola Ligue 1 protiv Lorienta, no vjeruje se da je potom našao zajednički jezik sa čelnicima PSG-a i da će već u drugom kolo, koje je pred nama (za vikend) biti u rosteru.

“Želim da Mbappe igra za Real Madrid. Real si ne može priuštiti luksuz da se takvom igraču saspe u lice. Ali ako sada obnovi ugovor u PSG-u, juri za novcem. Ako se to dogodi, Real Madrid će automatski prijeći na Erlinga Haalanda", rekao je nekadašnji veznjak Real Madrida.

Unatoč tome što se Karim Benzema preselio u Saudijsku Arabiju, Real je ovog ljeta odlučio ne potpisati ugovor s istaknutim napadačem. Doveden je tek Joselu iz Espanyola.

Oglasi

Real ostaje uvjeren da će narednog ljeta potpisati Mbappea i to zahvaljujući odštetnoj klauzuli koja bi trebala da se nađe u novom ugovoru PSG-a i Mbappea.

Mbappeov prelazak u špansku prijestolnicu smatrao se izvjesnim već 2022. godine, no tada je Francuz iznenadio nogometni svijet odlučivši se za vrlo unosno produženje ugovora s francuskim prvakom.

Alternativa je tada bio Erling Haaland (23), koji je zatim prošlog ljeta iz BVB-a prešao u aktuelnog engleskog prvaka Manchester City za 60 miliona eura. Norvežanin ondje ima dugoročni ugovor do 2027. godine, no trebao bi sadržavati izlaznu klauzulu za Madriđane.

Ono što je gotovo sigurno, za koga god se Real narednog ljeta odluči, morat će da nadmaši rekord koji drži Neymar, kada je u ljeto 2017. godine za 222 miliona eura iz Barce otišao u PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Brazilski reprezentativac je u utorak zvanično predstavljen u Al Hilalu u Saudijskoj Arabiji, gdje će zarađivati 160 miliona eura. Osim njega, PSG je napustio i Lionel Messi, koji je kao slobodan igrač prešao u Inter Miami, dok iskusni defanzivac Sergio Ramos i dalje nema klub.

Unatoč svim gubicima, PSG je imao i vrlo važne potpise, kao što su Marco Asensio, Manuel Ugarte ili Goncalo Ramos, pa će ovaj tim, još uz ostanak Mbappea, biti uvjerljivo najveći kandidat za osvajanje nove titule u Francuskoj, ali javna je tajna da Parižani maštaju o trofeju Lige prvaka...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ama gluposti čoek neće produžit već oprostit kauzulu za vjernost, a ovi njega pustiti da igra.
0 0
Amansio
Ama gluposti čoek neće produžit već oprostit kauzulu za vjernost, a ovi njega pustiti da igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi