Guti se kleo u Real, navijači ga obožavali, ali procurila je slika koja bi mogla sve promijeniti

Nije sve onako kako izgleda

Guti se kleo u Real, navijači ga obožavali, ali procurila je slika koja bi mogla sve promijeniti

Edmir Škorić

Jedna je od legendi Real Madrida, ali fotografija koja se pojavila na internetu mogla bi promijeniti njegov status u očima navijača.

Jose Maria Gutierrez Guti nikada nije krio da mrzi Barcelonu kao najvećeg rivala Real Madrida za koji je godinama igrao.

Svojevremeno je izjavom jasno poručio da uživa u Barcinim problemima. To je kazao nedugo nakon otkaza Ronaldu Koemanu, kada je zapravo prekinut period očajnih rezultata za Barcu, jer je već dolaskom Xavija sve krenulo u mnogo boljem smjeru.

"Svi me pitate za Barcelonu. Kao Realovac, uvijek sam govorio kako uživam vidjeti kad Barcelona gubi. Nikad ne bih otišao tamo, jer već imaju dovoljno nereda u klubu", istakao je Guti.

Guti sa 15 godina u dresu Barcelone

Guti je dres Kraljeva nosio od 1999. do 2010. godine. Odigrao je 542 utakmice i zabio je 77 golova i osvojio je apsolutno sve sa ovim timom.

Obožavali su ga i danas obožavaju Realovi navijači, ali sada će možda promijeniti mišljenje nakon što su uvijek uporni španski novinari "iskopali" fotografiju koja se pojavila prije 11 godina na kojoj je dječak Guti u dresu Barcelone.

Oglasi

"Kad osoba ima želju igrati nogomet s prijateljima, ali nema načina da kupi dres (tada je imao 15 godina), obući će onaj koji ima u rukama", opravdao je Guti svoj čin.

“Ova fotografija mi daje samo pozitivne emocije, jer sam se tada lijepo proveo s prijateljima. Sve ostale uspomene vezane su za boravak u Madridu".

"Jeftini novinari vole kopati po smeću i zalijevati ljude s*anjima. Uvijek sam to govorio u svojim intervjuima, a to govorim i sada", poručio je Guti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, ne može niko da obriše ono što je uradio kao igrač Real Madrida, ali navijačima se ne dopada činjenica da je svojevremeno kao dječak ponosno pozirao u dresu mrskog rivala. No, dobro, kao da je Guti mogao znati šta će mu budućnost donijeti...

Guti je ponikao u Real Madridu, a bivši španski reprezentativac karijeru je okončao u turskom Bešiktašu. Još je kao trener radio u omladinskom pogonu Reala, bio je pomoćnik u Bešiktašu, da bi se potom samostalno okušao u trenerskom poslu kao trener Almerije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Gutimo ti mamu Guti
1 4
Mostarac94
Moze bit i Ramos
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi