Novi problemi za Vahu i Marokance: Odgađa se još jedna utakmica, protivnici završili u bolnici

Afričke kvalifikacije za SP 2022. godine

Novi problemi za Vahu i Marokance: Odgađa se još jedna utakmica, protivnici završili u bolnici

H. Zilić

Nastavljaju se nevjerovatne stvari za reprezentaciju Maroka koju sa klupe predvodi naš Vahid Halilhodižić.

U drugom kolu kvalifikacija za SP 2022. godine odgođen je meč protiv Gvineje zbog vojnog udara u Gvineji, gdje su igrače Maroka jedva izveli iz države, a sada bi mogla biti odgođena utakmica i protiv Gvineje BIsau.

Kako je saopštio Fudbalski Savez ove afričke države, svi reprezentativci Gvineje Bisau su dobili stomačnu virozu i smješteni su u bolnicu na ispitivanje.

"Nakon večere kompletno osoblje i igrači reprezentacije Gvineja Bisau požalili su se na stomačne probleme. Hitno su prebačeni u bolnicu i utakmica protiv Maroka je pod upitnikom", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Gvineje Bisau.

Utakmica se trebala igrati večeras od 21 sat, ali još je uvijek neizvjesno odigravanje.

U pomenutoj grupi kvalifikacija Gvineja Bisaju je lider sa četiri boda, Maroko ima tri, Gvineja jedan, a Sudan je bez bodova nakon nepotpuna dva kola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti