Halilhodžić izbacio zvijezde iz reprezentacije: "Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije"
Foto - Screenshot

Bh. stručnjak nemilosrdan

Halilhodžić izbacio zvijezde iz reprezentacije: "Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije"

M. Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić objavio je spisak reprezentacije Maroka za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gvineje Bisao i Gvineje.

Halilhodžić je sa spiska izbacio nekoliko velikih zvijezda, pa tako u reprezentaciji Maroka nisu Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Ajax), Adel Taarabt (Benfica) i Amine Harit (Marseille).

Sa Ziyechom je Halilhodžić u prethodnom periodu bio u žestokom sukobu. Palo je dosta teških riječi, a bh. stručnjak je zvijezdu Chelseaja optužio za neprofesionalizam i odbijanje nastupa za reprezentaciju.

Na kraju ga je izbacio iz nacionalnog tima i ističe da mu je žao što to ranije nije napravio.

"Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može preći", istakao je bh. stručnjak.

Oglasi

Zbog istog razloga na spisku nema ni zvijezde Ajaxa Noussaira Mazraouija.

"Jednom je odbio da igra. Rekao je da je povrijeđen, ali ljekari su mi rekli da je zdrav. Neću tolerisati takvo ponašanje", poručio je Halilhodžić i dodao je:

"Ja biram igrače, iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega".

Ziyech i Mazraoui neće igrati za nacionalni tim dok je Halilhodžić selektor, a to je fudbaler Ajaxa saopštio prije nekoliko dana.

"On nas ne želi u reprezentaciji. Zbog toga ni mi ne želimo igrati sve dok je on tu", poručio je Mazraoui.

Navijači Maroka su bijesni na bh. stručnjaka i navijači žele njegov odlazak sa klupe.

Promo

Top Komentari

ghast0
"Ja biram igrače, iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega". Kad ce ovoo kod nas da bude
34 4
King_Kenny
...teski serator i precijenjen trener...gdje god je bio trener svadjao se ili sa igracima ili sa upravom,a ni navijaci ga nisu voljeli...inace je i nula od covjeka,nikad nije htio da pomogne svojoj reprezentaciji,ali je kao ker otrcao u Dinamo kod Hrvata da mu Mamic psuje majku b*lijsku i ulazi mu u svlacionicu na poluvremenu utakmica.
5 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi