Guardiola u velikim problemima, razlog je Erling Haaland

Jasno je o čemu je riječ

Guardiola u velikim problemima, razlog je Erling Haaland

Esmer Oštraković

Od svog dolaska u Manchester City, Erling Haaland je za jako kratko vrijeem postao ključni igrač ove ekipe koji postiže veliki broj golova.

Šta drugo očekivati od igrača njegovog kalibra, ali ovakvu prvu sezonu u novoj ligi i novom klubu malo ko da je očekivao od Haalanda.

Ipak, Haaland je na posljednjoj utakmici Lige prvaka zamjenjen na poluvremenu, a tada je Guardiola rekao da je njegov nogometaš bolestan.

Ovog vikenda City igra utakmicu protiv Leicestera, a znak pitanja još uvijek stoji kada je riječ o nastupu Haalanda na ovoj utakmici.

Nogometaš koji postigao sedamnaest golova u 11 utakmica ove sezone u Premiershipu osim što je bolestan, također je i umoran.

"Malo je bolje i trenirao je, pa ćemo da vidimo. Moramo da sačekamo da sam dođe i da kaže kako se osjeća", rekao je Guardiola, te je dodao.

Osim Haalanda bolestan je bio i Cancelo, te još uvijek nije poznato da li će nastupiti na utakmici protiv Leicestera.

"Oporavlja se, ali ne znamo. Tu je još nekoliko bolesnih igrača i moramo da sačekamo", završi o je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se kako je veliki umor od konstantnog igranja sustigao njegove igrače, jer Guardiola i nije baš previše rotirao ove sezone.

Na kraju ostaje da vidimo da li će prije svega Haaland nastupiti protiv Leicestera, ali poznavajuči njegov karakter, skoro sigurno da hoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije