Haaland: CR i Ibrahimović su sjajni, ali uzor mi je bio Michu iz Swanseaja

Mladi napadač iznenadio sve

Haaland: CR i Ibrahimović su sjajni, ali uzor mi je bio Michu iz Swanseaja

Endin Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland ovih dana je glavna tema fudbalske javnosti.

Haaland igra nevjerovatno u dresu Borrusije Dortmund u koju je ove zime stigao iz Red Bull Salzburga. Norvežanin je oduševio igrom protiv PSG-a sa dva gola u pobjedi Dortmunda (2:1) u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Ovaj 19-godišnji napadač je nedavno izjavio da pokušava kopirati Cristiana Ronalda što se tiče ishrane, ali i pravilnog treninga pred utakmice i nakon njih.

No, iako su mnogi pomislili da je Ronaldo možda uzor Haalandu to nije slučaj. Naime, njemački mediji danas su objavili da je Haalandov uzor u djetinjstvu bio španski napadač Michu koji je nekada sjajno igrao za Swansea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moj uzor bio je Michu koji je odličan bio u Swanseaju i volio sam ga gledati. Bio je ljevak kao i ja, visok i veoma precizan pred golom protivnika. Pored njega tu su još Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović, ali je Michu bio baš poseban", rekao je Haaland.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Pa ko ti je vise uzor mijenja frajer misljenja ko carape sad je Ibra sad Mbappe pa malo Ronaldo i sad Michu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi