Duplo slavlje u Londonu: Kane približio Spurse Ligi prvaka i produžio Arsenalov san o tituli!
Arsenal je jučer kiksao, ali to Manchester City nije iskoristio.

Manchester City pao na gostovanju

Duplo slavlje u Londonu: Kane približio Spurse Ligi prvaka i produžio Arsenalov san o tituli!

E. Ganibegović

U okviru 22. kola engleske Premier lige Tottenham je s 1:0 savladao Manchester City. Tako su se Spursi približili mjestu koje vodi u Ligi prvaka, a Manchester City još malo udaljio od prvog mjesta.

Prvo veće uzbuđenje i odmah gol. Igrala se 15. minuta kada je Hojbjerg uposlio Kanea koji pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0.

Do narednih većih uzbuđenja čekali smo do kraja poluvremena. U 44. minuti je Dier imao šansu da udupla vodstvo Spursa, no njegov šut je blokiran.

Igrala se sudijska nadoknada kada je Riyad Mahrez imao sjajnu šansu da izjednači, no odbijenu loptu je poslao na prečku gola londonske ekipe.

Julian Alvarez je u 64. minuti imao šansu, ali mu je šut blokiran. Četiri minute kasnije šut istog igrača ide tik pored gola.

Zatim je Tottenham mogao stići do pogotka preko Harryja Kanea, no njegov udarac zaustavlja Ederson.

Oglasi

Gabriel Romero je u 87. minuti dobio drugi žuti karton, pa je Tottenham meč završio s 10 igrača.

Tako City nije iskoristio jučerašnji poraz Arsenala od Evertona (1:0). Topnici su s utakmicom manje prvi s 50 bodova, dok City ima pet manje.

Tottenhama što se tiče, izabranici Antonija Contea su trenutno na petom mjestu s 39 bodova, bodom manje i utakmicom više od Newcastle Uniteda koji je četvrti.

U narednom kolu će Manchester City dočekati Aston Villu, dok će Tottenham u goste kod Leicester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 22. kolo:

Tottenham - Manchester City 1:0 (Kane 15')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Tako je, TOPI PLASTIKU..na kraju ce UNITED BITI SAMPION, City drugi, Spursi TRECI, NEWCASTLE4, i ostala BURANIJA..
3 15
DOKTOR_GAZ_
Raja, PONEKAD, odite na AR567ALOV FORUM..ako vam je LOS DAN, ili ako zeliti NEKU USPAVANKU za djecu, tu cete procitati NAJNEREALNIJA OCEKIVANJA prosjecnog covjeka..danas od kada su SPURSI POVELI, momentalno je opet krenula PRICA O TITULI, kako je ovo KLJUCNO..ali doktor VAM KAZE: nema od toga nista djecaci..preko 7 gora, preko 7 mora..MA NEMA OD TOGA NISTA, kad vam DOKTOR KAZE..
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi