Građani u šoku: Erling Haaland propušta derbi protiv Liverpoola

Veliki udarac za Manchester City

Građani u šoku: Erling Haaland propušta derbi protiv Liverpoola

E. Oštraković

Nove loše vijesti stigle su treneru Manchester Cityja, Pepu Guardioli, a naravno tiču se trenutno najboljeg strijelca lige, Erlinga Haalanda.

Naime, Haaland je propustio trening sa ostatkom ekipe Manchester Cityja koji je odrađen danas, te će gotovo sigurno propustiti derbi na Etihadu protiv Liverpoola.

Ova utakmica Manchester Cityju je izuzetno važna u borbi za naslov u engleskom prvenstvu, ali i Liverpool ima svoje kalkulacije.

Naravno osim što je riječ o derbiju, Klopp i Liverpool žele pobjedu na ovom susretu kako bi održali šansu za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Posljednje dvije utakmice koje je Haaland odigrao bile su u razmaku od četiri dana i u njima je postigao čak osam golova.

Bile su to utakmice Lige prvaka protiv RB Leipziga, u kojoj je Haaland postigao čak pet golova, te utakmica FA kupa protiv Burnleya gdje je postigao hat-trick.

Nakon te utakmice ojavljeno je da je zaradio povredu prepona, te je propustio utakmice Norveške u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Erlingu je teško palo kada je shvatio da neće moći igrati za reprezentaciju. Srećom, imamo u ekipi kvalitetnih igrača i dovoljno samopouzdanja. Možemo i bez njega doći do bodova“, rekao je Solbakken.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland ima tek 22. godine, a za reprezentaciju je upisao 23 nastupa i dodao 21 pogodak. Radi se o nevjerovatnim brojkama i jasno je da će srušiti sve moguće rekorde.

Naravno Haaland je mnogo nedostajao svom selektoru u timu, ali sada problem ima Pep Guardiola jer bi njegovo neigranje protiv Liverpoola bio veliki hendikep.

Top Komentari

user1676286668
Jak mu tempo u engleskoj....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti