Haaland je uradio ono što je samo uspio Drogba 2003. godine u dresu Marseillea

Norvežanin u nevjerovatnoj formi

Haaland je uradio ono što je samo uspio Drogba 2003. godine u dresu Marseillea

E. Čaušević

Fudbaleri Salzburga igraju trenutno na svom terenu protiv Napolija utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Večerašnji meč bolje su otvorili igrači Napolija koji su u 17. minuti uspjeli da dođu do vodtva. Callejon je bio asistent, a mrežu domaćeg tima zatresao je Mertens.

Ipak, Salzbug je nakon primljenog gola zaigrao dosta bolje i nakon nekoliko odličnih šansi ovaj tim je poravnao na 1:1.

Hwang je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je mladi norveški napadač Erling Haaland. Ovaj 19-godišnji napadač je već postigao pet golova u Ligi prvaka i tako je izjednačio rekord Didiera Drogbe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Drogba je do večeras bio jedini igrač koji je uspio dati pet golova u prva tri kola Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni, ali je to sada uspio i Haaland. Norvežanin će u drugom poluvremenu imati šansu da legendarnog Drogbu ostavi iza leđa ukoliko zabije još jedan gol.

Top Komentari

LjutiKrajisnik
Pa i Lewa ima 5 :)
1 6
Manager95
Ali Lewa nije debitant u Ligi Prvaka klocu,Haaland jeste.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi