Erling Haaland!

Manchester City vodi sa 1:0

Erling Haaland!

Esmer Oštraković

U toku su utakmice 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Manchester City je na svom terenu dočekao ekipu Kopenhagena i naravno da je jasno ko je apsolutni favorit na ovoj utakmici.

Krenuli su domaći furiozno u ovu utakmicu, te su već u prvih pet minuta stvorili tri sjajne šanse, ali gola nije bilo.

Međutim, svoju prvu šansu na utakmici u gol je pretoviro ko drugi nego Erling Haaland. Igrala se sedma minuta kada mu je Cancelo asistirao, a Haaland je nastavio svoju golgetersku seriju.

Gol Haalanda možete pogledati OVDJE.

Kopenhagen će se morati dobro namučiti ukoliko žele izbjeći neki visok i sramotan poraz, a sve je moguće ako uzmemo u obzir kako igra Manchester City, ali i Erling Haaland.

Pitanje je samo kada i koje rekorde će ove sezone srušiti sjajni napadač iz Norveške koji je jednostavno eksplodirao na početku sezone.

Ako pogledamo statistiku, ne možemo a ne reći da je barem u ovom trenutku Haaland najbolji napadač na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester Cityju je potrebna pobjeda kako bi ostao na maksimalnom učinku, te praktički osigurao prolaz u narednu rundu već nakon tri odigrane utakmice.

Sa druge strane ukoliko ekipa Kopenhagena večeras bude poražena, što se naravno očekuje, njima ostaje borba za treće mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi