Haaland otkrio koje jelo mu otac pravi prije svake utakmice: "Možda ima neki specijalni dodatak"

Igra u nevjerovatnoj formi

Haaland otkrio koje jelo mu otac pravi prije svake utakmice: "Možda ima neki specijalni dodatak"

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haaland igra u nevjerovatnoj formi u dresu Manchester Cityja.

Norvežanin je ovog ljeta potpisao za Manchester City u koji je stigao iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura i već sada se pokazao kao nevjerovatno pojačanje.

To najbolje pokazuje činjenica da je Haaland na 11 mečeva u svim takmičenjima u dresu Cityja zabio već 17 golova, a čak 14 ih je postigao u utakmicama engleskog Premiershipa.

Haaland je blistao i za vikend u pobjedi protiv gradskog rivala Manchester Uniteda jer je uspio postići hat-trick i sada je ubjedljivo prvi strijelac Premiershipa, te je jasno da će ga teško neko uspjeti stići do kraja sezone iako je ona tek počela.

Ovaj 22-godišnji napadač je očekivano u centru pažnje javnosti i mnoge zanima kako se Haaland priprema za utakmice, te da li ima neki tajni recept za svoje uspjehe.

Poznato je da je Haaland odavno angažovao privatne trenere, ali i kuhare i maksimalno je fokusiran na karijeru. Radi slične stvari kao Cristiano Ronaldo i očito je da to već sada daje odličan rezultat.

Oglasi

Nakon derbija protiv Manchester Uniteda ovaj napadać dao je i kratku izjavu za norveški Viasat, a oni su ga pitali da li ima neku tajnu što igra u takvoj nevjerovatnoj formi ove sezone.

"Otac mi je pravio lazanje pred prethodne tri domaće utakmice na Etihadu. Možda je stavio neki specijalni dodatak u sve to", kroz smijeh je rekao napadač Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je i u Dortmundu igrao u nevjerovatnoj golgeterskoj formi, ali su mnogi bili skeptični da li će moći nastaviti u istom ritmu i kako brzo će se prilagoditi načinu igre u Engleskoj, ali on je pokazao da za njega to nije nikakav problem.

Norveški napadač s Građanima ima ugovor do ljeta 2027. godine i jasno je da će City učiniti sve da ga što duže zadrži na Etihadu jer se već spekuliše da bi Haaland za dvije godine ponovo mogao promijeniti klub.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi