Carragher: Samo jedan igrač uspio je da uradi ono što sada radi Haaland

Neodoljivo ga podsjeća na njega

Carragher: Samo jedan igrač uspio je da uradi ono što sada radi Haaland

E. Čaušević

Erling Haaland ovih dana je glavna tema fudbalske javnosti nakon što briljira u dresu Manchester Cityja.

Haaland je ovog ljeta došao u Manchester City iz Borussije Dortmund za "samo" 60 miliona eura i pokazao se kao fantastično pojačanje iako je sezona tek nedavno počela.

Nevjerovatni norveški napadač je već zabio čak 14 golova u Premiershipu za City, a briljirao je posebno za vikend u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda kada je zabio hat-trick.

Jasno je da je Manchester City dobio zaista nevjerovatno pojačanje dolaskom Haalanda, a Norvežanin je još jednom svima dokazao zbog čega mnogi smatraju da će uskoro osvojiti Zlatnu loptu.

Ovih dana Haaland je glavna tema engleske javnosti, a o njemu govorio je i nekadašnji defanzivac Liverpoola, Jamie Carragher, koji je također oduševljen igrama ovog 22-godišnjaka.

Carragher je poručio da je prije Haalanda samo jedan fudbaler uspio tako da ga oduševi i igra na nivou na kojem se danas nalazi norveški napadač.

"Haalandova igra me vraća u dane kada sam i ja bio aktivan. Dvije sezone dok sam ja igrao bio je samo jedan igrač koji je uspio da radi ono što danas radi Haaland, a to je Thierry Henry. Od 2002. do 2004. godine samo sam na njega mislio jer ga je bilo nemoguće čuvati. Haaland me podsjeća na njega jer osim Henryja niko nije bio tako ubitačan na terenu", rekao je Carragher.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je svojevremeno briljirao u dresu Arsenala s kojim je uspio da dođe do titule prvaka Engleske, te je ovaj tim dominirao u Premiershipu početkom 2000-tih. Također, pamti se sezona 2003/04. kada su Topnici došli do titule bez ijednog poraza u sezoni.

Legendarni francuski napadač u dresu Arsenala odigrao je ukupno 376 utakmica, te je uspio zabiti 228 golova i dodati 103 asistencije, te je za mnoge bez dileme jedan od najboljih igrača u historiji londonskog kluba.

Top Komentari

King_Kenny
...mora Haaland jos pure pojesti da moze u istu recenicu sa Henryjem...najveca imena koja su igrala u EPL slazu se da je on najbolji igrac koji je ikad zaigrao u EPL,to dovoljno govori o kakvom igracu se radilo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi