Haaland otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati: "Svaki napadač mrzi takvog defanzivca"

Protiv njega je igrao dva puta

Haaland otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati: "Svaki napadač mrzi takvog defanzivca"

Endin Čaušević

Erling Haaland ove sezone je najveća senzacija u svijetu fudbala.

Haaland je prvi dio sezone blistao u dresu Salzburga, a u januaru ga je kupila Borussia Dortmund za 20 miliona eura. On je nastavio oduševljavati i u dresu njemačkog kluba jer je na devet mečeva zabio čak 12 golova.

Mladi norveški napadač postao je glavna tema sportske javnosti jer se već priča o tome da bi nakon samo pola godine mogao napustiti Dortmund. Interes za njega je pokazalo nekoliko velikana, ali se Haalandu nigdje ne žuri.

Haaland je u razgovoru za France Football pričao o mnogi stvarima, te se dotakao toga protiv kojeg igrača mu je bilo najteže igrati u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je definitivno Van Dijk. U Salzburgu sam dva puta igrao protiv njega i on je nevjerovatan. U defanzivi je zaista predobar, veoma jak i brz. Ima nevjerovatne kvalitete i sjajan je igrač. To je tip igrača kojeg nijedan napadač ne voli", rekao je Haaland i osvrnuo se na špekulacije oko odlaska iz Dortmunda nakon sam pola godine.

"Tek sam došao i veoma sam sretan ovdje. Želim mnogo toga da ostvarim ovdje i samo sam na to fokusiran. Naježim se svaki put kada istrčim na stadion Dortmunda i ovdje se osjećam zaista odlično".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi