Haaland u 2020. godini zabio više golova od svih igrača Manchester Uniteda

Na terenu proveo samo 59 minuta

Haaland u 2020. godini zabio više golova od svih igrača Manchester Uniteda

E. Čaušević

Mladi norveški napadač Erling Haaland oduševio je sve svojim igrama u dresu Borussije Dortmund.

Haaland je početkom januara potpisao za Dormtund nakon što je došao iz Salzburga. Norvežanin je briljirao u prvom dijelu za Salzburg zbog čega je Dortmund ekspresno reagovao i doveo ga u svoje redove što je bio pun pogodak.

Norvežanin je u svom debiju protiv Augsburga u igru ušao sredinom protov poluvremena i uspio je zabiti hat-trick. Haaland ni jučer nije bio u prvoj postavi, ali nakon što je ušao na teren ponovo je sve ostavio bez teksta.

Dortmund je pobijedio ekipu Kolna sa 5:1, a Haaland je zabio dva gola nakon što je ušao s klupe. Nevjerovatno zvuči da je ovaj 19-godišnji napadač u 2020. godini zabio više golova od Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrači Manchester Uniteda su zabili četiri gola u 360 odigranih minuta u 2020. godini, dok je Haaland postigao pet golova u ovoj godini za svega 59 minuta koliko je proveo na terenu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
isti dzeko samo ruzniji
3 0
kn0x
I kazu im navijaci ko oni neka ekipa hahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi