Haaland uništio Nottingham na Etihadu, Martinelli junak Arsenala protiv Aston Ville

Mečevi petog kola Premiershipa

Haaland uništio Nottingham na Etihadu, Martinelli junak Arsenala protiv Aston Ville

Endin Čaušević

Manchester City večeras je na Etihadu deklasirao Nottingham Forest sa 6:0 u meču petog kola Premiershipa, dok je Arsenal na svom terenu protiv Aston Ville osvojio samo jedan bod.

Građani su večeras odigrali još jednu fantastičnu utakmicu, a i ovaj put zablistao je Erling Haaland koji je postigao hat-trick i pokazao je još jednom kakvo pojačanje je dobio Manchester City.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i do prednosti su stigli već u 12. minuti kada je Foden asistirao Haalandu koji pogađa za 1:0.

Haaland je u centru pažnje bio i u 23. minuti meča. Norvežanin se nakon odbijene lopte najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i zabio je pogodak za 2:0.

Međutim, to nije bilo sve od norveškog napadača u prvom poluvremenu. Haaland je uspio da dođe do hat-tricka kada je sjajno pogodio u 38. minuti nakon asistencije Stonesa.

Za nevjerovatnog Haalanda je dovoljno reći da je na pet mečeva Premiershipa ovaj čovjek zabio čak devet golova.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena City dolazi do četvrtog gola. Bernardo Silva je bio asistent, a pogodak za 4:0 postiže Cancelo.

Novi udarac domaći su Nottinghamu zadali 15 minuta kasnije. Mahrez je ovaj put uspisao asistenciju, a gol za 5:0 postigao je Alvarez.

Isti igrač bio je u centru pažnje u samom finišu meča kada je svojim drugim golom na meču postavio konačnih 6:0.

Zanimljivo je bilo i u Londonu gdje su igrali Arsenal i Aston Villa. Topnici su nastavili s fantastičnim igrača i u petom meču Premiershipa su ostvarili petu pobjedu i jedini imaju maksimalan učinak.

Arsenal je do prednosti stigao u 30. minuti meča kada je novi pogodak postigao Gabriel Jesus za erupciju oduševljenja na Emiratesu.

Ipak, Aston Villa je uspjela u 74. minuti da poravna na 1:1, a strijelac je bio Douglas Luiz koji je svega 30-tak sekundi ranije ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, slavlje gostiju trajalo je svega dvije minute jer je Arsenal došao do pobjede. Saka je bio asistent, a pogodak za pobjedu i nova tri boda londonskog kluba zabio je Martinelli.

Arsenal je prvi na tabeli s maksimalnih 15 bodova, a City je drugi s dva boda manje u odnosu na Topnike.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...De Bruyne i Mahrez mu na klupi,kupio covjek 30 igraca,i malo mu i to kupuje neki dan jos jednog...ccc...kod Liverpoola na klupi Bajcetic,Phillips i Milner...
0 12
user1658611289
U pet deka Engleska i Njemačka liga. Najbolji primjer je evo Halland ili Lewa u Barsi, zabijaju kao ludi. Hoćete još primjera, Bayern trpa čelsi sa 7, Tottenham sa 8 a Arsenal sa 10 golova ali u bundes ne može to. Hoćete još primjera, teško da neki prosječni engleski klub može osvojiti nešto u Evropi kao što Frankfurt to uradi ili Villarreal ili Sevilla u Španiji. Ovih 5-6 gore u vrhu ok ali ovi dole dobro tanki !!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi