Haaland fasciniran napadačem koji je dao jedan gol u sezoni: "Možda je i najbolji na svijetu!"

Nije onaj stari, ali i dalje uživa veliko poštovanje

Haaland fasciniran napadačem koji je dao jedan gol u sezoni: "Možda je i najbolji na svijetu!"

Edmir Škorić

Erling Haaland, prvi strijelac engleske Premier lige, posebno je hvalio iskusnug golgetera koji je u tekućoj sezoni zabio samo jedan gol.

Norveški reprezentativac je fantastičan otkako je ljetos u Manchester City došao iz Borussije Dortmund i najbolji je strijelac Premiershipa s 21 golom, ali nije zaboravio odati priznanje veteranu i legendi lige.

Upitan je li pažljivo proučavao nekog napadača iz Kraljevstva, Norvežanin je kao primjer naveo Jamieja Vardyja, 36-godišnjeg napadača koji je s Leicesterom bio prvak prije nekoliko godina, ali ove sezone jednostavno nije na svom pravom nivou i dao je tek jedan gol.

"Ne mogu reći da sam nekoga posebno studirao, ali gledao sam mnogo igrača. Dat ću vam primjer: utrčavanje iza središnjih bekova kada broj 10 ima loptu u nogama. Možda je i najbolji na svijetu u tome Jamie Vardy. Dugo sam ga gledao i posebno analizirao taj segment njegove igre. To je njegovo najjače oružje", rekao je Haaland i dodao:

"To sam ja, gledao sam dosta nogometa i još uvijek ga gledam. Ako igramo u subotu, u nedjelju ostajem kod kuće i cijeli dan gledam utakmice. Uvijek sam jako volio nogomet".

Haaland je imao snažan početak sezone, mnogi su uvjereni da će da sruši mnoge rekorde, ali je ipak u posljednje vrijeme upao u malu golgetersku krizu i u 2023. godini je bez gola.

Nije uspio prošlog vikenda zatresti mrežu u velikom derbiju Manchestera, a njegov City izgubio je sa 2:1 od Uniteda. Pepa Guardiolu to previše ne brine.

"Ne brinem zbog njega. On će nastaviti da zabija golove, on je paklen igrač i jedna ili dvije loše utakmice nisu razlog da budemo zabrinuti", rekao je menadžer Građana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je trenutno drugi na tabeli sa 39 bodova, dok vodeći Arsenal već sada ima osam bodova prednosti i neočekivano se nalazi u ovom trenutku najbliže tituli.

City već za dva dana dočekuje Tottenham u 19. kolu, dok Arsenalu 22. januara slijedi spektakularan meč i derbi s Manchester Unitedom na Emiratesu, a u prošlom kolu Topnici su nadigrali Tottenham i pobijedili sa 2:0 kao gosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti