U 20. sekundi skoro povrijedio Haalanda, provocirao ga i naljutio, a onda se žestoko kajao

Godfrey pokušao zaustaviti Haalanda na sve načine

U 20. sekundi skoro povrijedio Haalanda, provocirao ga i naljutio, a onda se žestoko kajao

Endin Čaušević

Everton je večeras iznenadio sve jer je osvojio bod na gostovanju protiv Manchester Cityja (1:1), ali večerašnji meč obilježio je nevjerovatan sukob Erlinga Haalanda i Bena Godfreyja koji je trajao skoro cijelu utakmicu.

Sve je počelo već u prvoj akciji Građana i to u 20. sekundi kada je Godfrey "pokosio" Haalanda zbog čega je nastao muk na Etihadu jer je izgledalo da je povreda ozbiljnije prirode.

Čak je i Pep Guardiola poslao na zagrijavanje Juliana Alvareza jer se činilo da Haaland ne može nastaviti meč, ali na svu sreću povreda očito nije bila toliko ozbiljna.

[twitter]https://twitter.com/M1878x/status/1609204259148406787[/twitter]

Međutim, okršaj Haalanda i Godfreyja se nastavio jer je igrač Evertona konstantno provocirao norveškog napadača, ali na kraju ni on nije ostao dužan.

Godfrey je očito imao taktiku da pokuša Norvežanina izbaciti iz takta, ali to nije baš uspio kako je očekivao.

Oglasi

Nakon još nekoliko dobacivanja i provokacija samo je dodatno naljutio Haalanda, a on mu je odgovorio na najbrutalniji način.

U 24. minuti Haaland je zabio gol za 1:0 na asistenciju Mahreza, a nakon toga gol je slavio upravo ispred Godfreyja koji zbog toga uopšte nije bio oduševljen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njihova svađa nastavila se i nakon toga. Jedan drugom su dobacivali dosta toga, a Haaland se nakon gola i dalje naslađivao i čak je zaplesao u nekoliko navrata ispred igrača Evertona što možete pogledati OVDJE.

Međutim, Godfreyja je na kraju moglo utješiti to što je Everton preko Grayja došao do 1:1 i velikog boda iako se on sa svojom taktikom protiv Haalanda večeras uopšte nije proslavio.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi