Haaland zaludio fudbalsku Evropu: Uzor mu je igrač koji je mogao, a nikad nije zaigrao za BiH

Briljira u dresu Salzburga

Haaland zaludio fudbalsku Evropu: Uzor mu je igrač koji je mogao, a nikad nije zaigrao za BiH

Admin Čaušević

Niko u dosadašnjem dijelu sezone na sebe nije privukao pažnju kao Erling Braut Haaland koji nastupa za Salzburg. 

Iako ima 19 godina ove sezone je zabio već 20 golova, još je upečatljiviji podatak da je zabio šest golova na prva tri meča Lige prvaka, to do sada nije uspjelo nikom.

"Slušam himnu Lige prvaka još otkad sam bio dječak, to je moja omiljena pjesma", rekao je Haaland čiji je otac Alf Inge Rasdal, čovjek kojem je poslije krvničkog starta karijeru završio Roy Keane.

Haalandu je sportski uzor čovjek koji je svojevremeno mogao zaigrati za reprezentaciju BiH, ali to se nikad nije desilo. Naravno, riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kao mali sam gledao dosta igrača, ali Zlatan je bio najveći od svih", kazao je Haaland koji je upravo zbog Ibrahimovića odlučio da igra na poziciji napadača.

Inače, ovaj 19-godišnjak je uspješnu karijeru nagovijestio na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina kada je zabio devet golova Hondurasu.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Stvarno je MAHER ovaj CAUSEVIC za GLUPE NASLOVE..
11 2
VelaHavle
Kakav je seljak onaj Roy Keane... ono g*vno bolje da je majka pobacila... sljam. Samo pogledajte kako je covjeku unistio karijeru
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi