Potpisao bi na šest mjeseci: Ibrahimović se ne bi borio za trofej, ali bi imao status kao nigdje

Uskoro slobodan igrač

Potpisao bi na šest mjeseci: Ibrahimović se ne bi borio za trofej, ali bi imao status kao nigdje

A. Čaušević

Pošto će od januara imati slobodne papire bez obzira na 38 godina Zlatan Ibrahimović će biti najtraženiji igrač u zimskom prijelaznom roku. 

Pojedini klubovi su već počeli praviti prve korake ka Ibrahimovićem potpisu. Posebno se to odnosi na članove Serije A gdje bi se legendarni napadač vrlo rado vratio. 

Veoma je zagrijan Napoli i Aurelio De Laurentiis je javno poručio da bi Ibru rado doveo na jug Italije, ali Šveđanin bh. korijena bi mogao završiti na sjevernom dijelu "čizme". 

Naime, prema pisanju lista Corriere dello Sport Bologna namjerava angažovati Ibrahimovića na šest mjeseci, a navodno klupski predsjednik Joey Saputo već radi na tome.

Ibrahimović je na evropskom tlu igrao za ekipe koje su se borile za trofeje i to na više frontova što s Bolognom ne bi bio slučaj, ali bi s obzirom na svoju popularnost i reputaciju sigurno bi uživao u statusu kao nigdje do sada. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već ranije u razgovoru za Gazzettu dello Sport Ibra je nije zatvorio vrata dolasku u Bologni i to isključivo zbog Siniše Mihajlovića. 

"Mihajlović je moj prijatelj i ako izaberem Bolognu onda će to biti samo zbog njega. Pričali smo nedavno i rekao mi je 'Zlatane, ovdje će drugi trčati za tebe i sve što trebao od tebe jeste da stojiš u napadu i daješ golove'. Zahvalio sam mu se, ali to će se teško desiti. Ako promijenim mišljenje onda ću ga odmah nazvati, a posebno jer znam da još uvijek u Seriji A mogu dati 20 golova", rekao je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi