Haalanda su nakon ovog intervjua proglasili robotom

Ne uzbuđuje se previše

Haalanda su nakon ovog intervjua proglasili robotom

E. Škorić

Devetnaestogodišnji norveški napadač Erling Braut Haaland postigao je u subotu novi pogodak u dresu Borussije.

Milioneri su s 4:0 razbili Schalke na Signal Iduna Parku i tako se primakli lideru Bayernu na bod, a Haaland pokazao da je spreman i za postkoronsku nogmetnu eru i da magije nije prestalo tokom dvomjesečne izolacije.

Rurski derbi je odigran bez prisustva publike, no igrači Borussije su svejedno otišli da pozdrave kultni Žuti zid i da proslave pobjedu unatoč praznoj južnoj tribini, gdje inače bivaju najfanatičniji navijači dortmundskog kluba.

"Da, zašto ne?", odgovorio je kratko Haaland na pitanje novinara o tom potezu.

Na pitanje je li ta gesta neka vrsta poruke, norveški napadač je samo odgovorio: "Da." Nakon toga uslijedila je još jedan period tišine, nakon čega se postavlja pitanje može li Haaland objasniti poruku.

"To ovisi o mojim navijačima, navijačima Dortmunda", dodaje napadač. "Oni su uvijek uz vas i Borussiju Dortmund?", pita zatim sagovornik. "Tako je", odgovara misteriozni Haaland.

"Puno vam hvala, bilo mi je zadovoljstvo razgovarati s vama", sarkastično je novinar zaključio razgovor s Haalandom, koji očito nema previše emocija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ubrzo su stigle brojne reakcije na društvenim mrežama i Haaland je dobio nadimak "robot".

💬 | Waarom bedankten Erling Haaland en zijn teamgenoten de lege Gelbe Wand? "Why not?"

Posted by ESPN NL on Saturday, May 16, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi