Ovakva senzacija u Ligi prvaka se ne pamti: Klub iz grada s 5.000 stanovnika ima grupnu fazu!

Senzacija Klaksvika s Farskih Ostrva

Ovakva senzacija u Ligi prvaka se ne pamti: Klub iz grada s 5.000 stanovnika ima grupnu fazu!

Endin Čaušević

Veliku senzaciju vidjeli smo večeras u kvalifikacijama za Ligu prvaka jer je klub s Farskih Ostrva uspio da se plasira u treće pretkolo. U pitanju je Klaksvik koji je u revanšu nakon penala pobijedio švedski Hacken čime je osigurao jesen u evropskim takmičenjima.

U prvom meču koji je Klaksvik igrao na svom terenu nije bilo golova i očekivalo se da će Hacken rutinski u revanšu da dođe do pobjede i plasmana u treće pretkolo Lige prvaka, ali se to nije desilo.

Gosti su šokirali domaće već u 17. minuti kada su poveli sa 1:0, a pogodak je postigao Frederiksberg na asistenciju Kronberga.

Međutim, Hacken je uspio samo sedam minuta kasnije da golom Sane poravna na 1:1. Kada su domaći početkom drugog dijela preokrenuli na 2:1 preko Layounija činilo se da se Klaksvikova priča u Ligi prvaka završava, ali su se mnogi prevarili.

Oglasi

Igrači kluba s Farskih Ostrva su u 53. minuti ponovo utišali navijače Heckena kada je Frederiksberg drugim golom na meču poravnao na 2:2.

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo golova, a meč je otišao u produžetke. Tu je bilo dobrih prilika na obje strane, no konačnog putnika u treće pretkolo Lige prvaka saznali smo tek nakon penala.

U prve tri serije igrači oba tima bili su sigurni, a potom je igrač domaćeg tima Rygaard promašio penal na šok i nevjericu navijača Hackena.

No, i s druge strane Gussias je bio neprecizan, ali radost navijača domaćeg tima kratko je trajala. Sandberg je promašio penal u petoj seriji, a na kraju junak Klaksvika bio je Forren koji pogađa odlučujući penal i vodi svoj klub u treće pretkolo, te smo vidjeli nevjerovatnu radost i slavlje gostiju.

Oglasi

Klub s Farskih Ostrva napravio je nevjerovatnu senzaciju, a ova pobjeda je Klaksviku donijela već grupnu fazu.

Naime, Klaksvik ima minimalno grupnu fazu Konferencijske lige i u slučaju da bude poražen u trećem pretkolu Lige prvaka i u play-offu Evropske lige što je nevjerovatan uspjeh za ovaj mali klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ovaj klub dolazi iz grada Klaksvik s Farskih Ostrva koji ima tek nešto više od 5.000 stanovnika što dovoljno govori o kakvoj senzaciji se radi.

Image

Top Komentari

plemic
sreća im je pa nisu igrali protiv torpeda (bašćaršijskog).
4 0
user1655831611
Za ove je sarajevo velegrad a idpadaju od torpeda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi