Hadžiabdić: Ne smijemo živjeti u prošlosti

Legendarni fudbaler Veleža

Hadžiabdić: Ne smijemo živjeti u prošlosti

M. Maksimović

U svom obraćanju prisutnima legendarni fudbaler Veleža i reprezentacije Jugoslavije Džemal Hadžiabdić koji je svečano pomoćni teren stadiona u Vrapčićima proglasio otvorenim, naveo je kako je Veležova igra uvijek imala prepoznatljiv šmek, kao i da su fudbaleri Veleža na zelenom terenu vezli najljepši goblen.

“Danas kada nova Uprava nastoji ponovo vratiti Veležu staru slavu, novi teren je jedna od pretpostavki za kvalitetan rad. Na njemu ćemo brusiti talente jer je naše podneblje oduvijek bilo bogato fudbalskim draguljima. Koliko je sutra Velež će se vratiti tamo gdje pripada, u vrh bh. fudbala“, rekao je.

U kasnijoj izjavi za medije naveo je da sebe ne smatra legendom, kao i da mu je čast nakon dugo vremena bio dijelom Veleža.

“Svi na neki način snosimo dio odgovornosti za sadašnji Veležov položaj. Svi smo se iz nekih privatnih razloga bili otuđili, ali je sad vrijeme da se vratimo. Sve ovo danas podsjetilo me na moj početak. Od prošlosti ne smijemo i ne trebamo živjeti“, rekao je.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić čestitao je Rođenima završetak radova na pomoćnom terenu stadiona u Vrapčićima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Dobri rezultati su nešto što svi mi očekujemo, a do toga ćemo doći samo uz dobar rad. Velež je klub uz koji sam i sam rastao i drago mi je što će se Velež uspjeti održati. Mi u Gradskoj upravi smo uvijek tu i za Velež i za preostale sportske kolektive u gradu. Drago mi je što sam danas ovdje i što smo dobili ovako kvalitetan teren, a drago mi je i što danas u Veležu i Zrinjskom imamo igrače i ljude svih nacionalnosti“, rekao je Bešlić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi