Mladi reprezentativac BiH

Hadžiahmetović: Nije mi jasno kako Švicarci nemaju bolje rezultate

Mladu reprezentaciju BiH u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. očekuju utakmice protiv Švicarske i Rumunije.

Među našim mladim nogometašima uoči predstojećih utakmica vlada veoma dobra atmosfera, što je potvrdio i Amir Hadžiahmetović prilikom obraćanja novinarima u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

"Jučer smo se okupili, svi smo sada tu... Atmosfera je dobra, standardno kada ekipa dobija, imamo nekoliko igrača sa malim problemima, ali niko nije ozbiljnije povrijeđen. Nadamo se da ćemo svi biti spremni za obje utakmice", kazao je Hadžiahmetović.

I sam Hadžiahmetović je u proteklom periodu muku mučio s povredama.

"Dugo sam bio povrijeđen, ali hvala Bogu sada sam dobar i nemam nikakvih problemima. Odigrao sam nekoliko utakmica za U21 tim Konyaspora i sve je zasad u najboljem redu.

Iznenađen je kako Švicarci nemaju bolje rezultate.

"Mene čudi kako oni nemaju bolje rezultate s obzirom na kvalitetu njihovog tima. Igrači im igraju u kvalitetnim i ligama i klubovima. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. I Portugal i Rumunija su ekipe koje će se boriti, biće teško, imamo tri utakmice, na nama je sada da ove dvije odigramo kako treba i da osvojimo šest bodova. Onda u Portugal idemo s nadom da možemo ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi