Hadžiahmetović: Profesionalci smo iz velikih klubova, ali selektor nas je upozoravao...

Press pred gostovanje Slovačkoj

Hadžiahmetović: Profesionalci smo iz velikih klubova, ali selektor nas je upozoravao...

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju navečer u Bratislavi igra susret 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon sjajne igre i pobjede u Zenici nad Islandom (3:0), očekuje nas po svemu sudeći nešto teži zadatak u gostima kod Slovačke.

Slovaci su loše otvorili kvalifikacije i odigrali 0:0 s Luksemburgom, pa će i oni sutra puno ozbiljnije shvatiti utakmicu, ali također će imati veći pritisak nego Zmajevi.

"Selektor nas je upozoravao. Svi smo profesionalci iz velikih klubova i znamo kako se ponašati nakon jedne pobjede ili poraza. Svjesni smo da uz još jednu pobjedu imamo dobar rezultat", rekao je Hadžiahmetović na večerašnjoj press konferenciji, pa je dodao:

"Svi se nadamo pobjedi. Isto tako moramo biti svjesni da je utakmica opasna i da taj tim nije dugo pobijedio. To su opasne utakmice, ulazimo s velikim respektom, ali uvjereni smo da ćemo napraviti dobar rezultat ako uđemo stoposto u meč".

"Svjesni smo njihovih kvaliteta, odradili smo analizu. Za sutrašnju utakmicu bit će velika borba. Vjerujem svojim kolegama i ako Bog da dobit ćemo to u sredini i dobiti ovaj meč", rekao je Amir Hadžiahmetović.

Oglasi

Ovom utakmicom biće kompletiran martovski dio kvalifikacija, a onda slijedi pauza do sredine juna, kada će Zmajevi imati najteži mogući ispit,a to je meč s Portugalom.

No, za sada o tome niko ne razmišlja, kao ni o Islandu koji je već arhiviran, pa je sav fokus na sutrašnji duel sa Slovacima s kojima imamo historiju utakmica i pamtimo je po dobrom iz kvalifikacija za SP 2014.

Selektor Faruk Hadžibegić sutra ne može računati na Seada Kolašinca, a Edin Džeko je pod upitnikom.

"Kolašinac se vratio nazad, a doktor će vidjeti situaciju oko Edina Džeke. Znat ćemo nakon treninga može li ili ne može. Ostali su svi zdravi", rekao je selektor u uvodnim rečenicama.

O selekciji Slovačke selektor kaže da je veoma kvalitetan protivnik.

"Mnogo je lakše i bolje kad otvorimo takmičenje s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremati utakmicu koja dolazi. Međutim, ako pobjedimo nismo realizovali plan o odlasku na EP. Ima još osam utakmica. Mi Bosanci smo poznati po euforiji nakon jedne pobjede, nema razloga za euforiju. Naravno da bismo voljeli pobijediti, ali zavisi i od protivnika".

"Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto. Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica. Bilo kakav rezultat da se desi, nije riješeno ništa. Pokušat ćemo pobijediti. Izuzetno respektujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa. Imaju ambiciju, novog selektor, igrače koji igraju u najjačim ligama. Totalno je otvoreno sve".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hoće li biti promjene formacije u odnosu na meč protiv Islanda?

"Ne želim otkriti karte. Poznajete ekipu isto kao i ja. Izveli smo dvojicu igrača na njihov zahtjev. To su ovi mladi igrači. Oni su puno toga učinili u prošlosti da budu ekipa koja može da ide na EP. To je veliko breme, veće nego što se vidi. Ja sam adaptiran na ono što imam i pokušavam naći formulu koja odgovara igračima. Svaki trener želi nešto svoje, ali ne može se tu puno promijeniti i nametnutni. Pokušavamo naći najbolje rješenje. Protivnik se također sprema i oni su nas gledali i spremali meč. Tražit ću najsvježiju i najspremniji fizički ekipu i mislim da su svi psihički spremni za utakmicu".

Top Komentari

Adnanos
Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat protiv Luksemburga nije negativan jer se radi o ekipi koja je među favoritima za drugo mjesto. Moze neko prevest koje favorit za drugo mjesto po ovome gore u sta ovo znaci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi