Selektor Slovačke pred BiH: Ne želimo previše pažnje obraćati na njih

Calzona i Lobotka se pojavili na pressu

Selektor Slovačke pred BiH: Ne želimo previše pažnje obraćati na njih

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra nastavlja put ka Evropskom prvenstvu, a protivnik u drugom kolu u Bratislavi biti će nam domaća selekcija, selekcija Slovačke. 

Danas je održana press konferencija Slovačke na kojoj su se pojavili selektor Francesco Calzona i fudbaler Napolija, Stanislav Lobotka. Zanimljivo, oni pressicu nisu održali u prostorijama stadiona, nego u hotelu. 

Slovaci su ispratili duel Bosne i Hercegovine i Islanda u kojem su naši Zmajevi igrali fantastično i pobijedili s 3:0.

"Analizirali smo utakmicu BiH protiv Islanda, a vidjeli smo da je ovaj tim izuzetno fizički spreman. Ipak, mi ne želimo obraćati preveliku pažnju na njih i moramo se fokusirati na sebe.

BiH dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Islanda, a riječ je o ekipi koja je tri puta izborila baraž u kvalifikacijama za Euro. Naravno, ne ulazim sa strahom i nepovjerenjem u svoje momke, ali su to činjenice", rekao je Calzona, selektor Slovačke.

Slovaci razočarani dočekuju sutrašnju utakmicu, nakon 0:0 protiv Luksemburga u prvom kolu, a igrat će i bez svog najboljeg igrača, Milana Škriniara. 

Oglasi

"Kod nas je problem vjerovatno što pressing nismo uspjeli bolje uigrati, a to je jer nismo imali vremena. Ovo je naše treće okupljanje i 15. trening, a moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to alibi, ali je tako, pa moramo sve to ujediniti.

Lično, mislim da je rad selektora posao koji donosi situacije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu, ja prihvatam kritiku javnosti, ali vjerujem u svoje igrače. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem i što oni osjećaju dio krivice", istakao je Calzona.

Posebno je izdvojio Amara Dedića i Radeta Krunića, te istakao da na njih Slovaci moraju obratiti posebnu pažnju žele li ostvariti sutra pozitivan rezultat. 

Medijima se zatim obratio i veznjak Napolija, Stanislav Lobotka.

"Moramo biti više na lopti i imati više samopouzdanja. Ne smijemo griješiti u laganim dodavanjima. Zbog toga smo gubili mnogo energije protiv Luksemburga. Moramo biti hrabri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naš posao je da izađemo na teren i pobjedimo. Svako od nas zna da moramo pružiti više kako bi ostvarili pozitivan rezultat", istakao je on.

Podsjetimo, sutrašnja utakmica počinje od 20:45, a nadamo se da će naši Zmajevi nakon nje slaviti i šesti bod u ovim kvalifikacijama. 

Top Komentari

nakopitam
Volimo cehoslovakinje!
1 0
Fixa
Ma ovo je x ko munara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi