Hadžibegić: Supruzi sam rekao da sam trener Liverpoola

Preporodio francuski Red Star

Hadžibegić: Supruzi sam rekao da sam trener Liverpoola

Dovođenje Faruka Hadžibegića na trenersko kormilo za francuski Red Star se ispostavilo kao odličan potez.

Smjena trenera u smiraj 2018. donijela je Red Staru pozitivnu reakciju i trgla momčad iz letargije. Na posljednje tri utakmice ovaj tim iz predgrađa Pariza je jednom remizirao i dva puta slavio, te je sve bliže zoni opstanka, a načinom na koji Hadžibegić vodi Red Star oduševljeni su i sami navijači.

Ljubav je, doduše, obostrana. Hadžibegić ih je zbog odanosti i frenetičnosti usporedio s navijačima Liverpoola.

"U svojoj trenerskoj karijeri gotovo nikad nisam doživio da imam ovakvu podršku. Ovo je potrebno doživjeti da bi se shvatilo. Kada sam nakon jedne utakmice došao kući, rekao sam supruzi: 'Ja sam trener Liverpoola'. Gledala me je u čudu", kazao je Hadžibegić za francuske medije.

Red Star podršku navijača ima isključivo na gostujućim utakmicama, jer one domaće se bojkotuju zbog preseljenja na drugi stadion, a Hadžibegić se nada da će se to promijeniti. 

"Nedostaje nam mnogo publika na domaćim utakmicama. Neka dođu na stadion, potrebni su nam. Klub postoji zbog njih, svi smo mi prolazni..."

Podsjetimo, Hadžibegić je Red Star preuzeo u oktobru 2018. godine. Prethodno je vodio Valenciennes, Arles, Bastiju, Dijon, Niort, Denizlispor, Gaziantepspor, Betis...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi