Hadžibegić postigao dogovor s Crnogorcima?
Twitter

Javljaju tamošnji mediji

Hadžibegić postigao dogovor s Crnogorcima?

Iz Crne Gore dolaze informacije kako će naš Faruk Hadžibegić biti imenovan za novog selektora te zemlje.

Crnogorci su ostali bez selektora kada je Ljubiša Tumbaković na dan utakmice protiv Kosova odbio da vodi tim. Dovodila su se brojna trenerska imena u vezu s Crnom Gorom, pominjao se i Safet Sušić, no izbor je, čini se, pao na Faruka Hadžibegića.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević još ranije je potvrdio kako je bh. stručnjak jedan od glavnih kandidata, a tamošnji mediji javljaju kako je sve dogovoreno i da se očekuje u narednim danima njegova zvanična promocija.

Ukoliko se obistine ova pisanja, pred Hadžibegićem je težak posao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo s obzirom da Crnogorci nakon četiri odigrana kola imaju samo dva boda u grupi A.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svoj debi bi legendarni fudbaler Sarajeva trebao ubilježiti 5. septembra na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, a pet dana kasnije bi ga čekalo vatreno krštenje u kvalifikacijama, kada u Podgoricu stiže selekcija Češke.

Olakšavajuća okolnost po Hadžibegića je to što je kroz trenersku karijeru već imao priliku da vodi reprezentaciju, i to svoje zemlje, a radio je još u Valenciennesu, Red Staru, Arlesu, Bastiji, Dijonu, Denizlisporu, Gaziiantepsporu, Betisu, Sochauxu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi