Hadžibegićev Valenciennes ubjedljivo poražen

Tours slavio rezultatom 4:0

Hadžibegićev Valenciennes ubjedljivo poražen

Adnan Beganović

Odigrano je osam susreta 30. kola francuske Ligue 2, a Valenciennes kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić pretpio je bolan poraz na domaćem terenu.

U svojevrsnom derbiju začelja Tours koji je prije ovog kola bio na posljednjem mjestu tabele nadigrao je Valenciennes. Slavio je Tours rezultatom 4:0, tako da je Hadžibegićeva ekipa sada samo pet bodova iznad opasne zone.

Tours je mnogo bolje otvorio susret i u 17. minuti je prekoo Cillarda stigao do prednosti, a 20 minuta kasnije Diarra je istu udvostručiuo.

Sa 0:2 se otišlo na odmor i kada je domaća ekipa pokušavala smanjiti prednost gostiju Diarra u 68. minuti svojim drugim pogotkom riješava pitanje pobjednika. Deset minuta prije kraja isti igrač postiže pogodak za konačnih 0:4.

Nakon 30 odigranih kola Valenciennes se nalazi na 15. mjestu tabele sa 34 osvojena boda, dok je Tours 17. sa pet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi