Hadžić: Bolji poklon za rođendan nisam mogao dobiti

Ponovo u reprezentaciji

Hadžić: Bolji poklon za rođendan nisam mogao dobiti

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević odlučio je u našu najbolju selekciju ponovo vratiti fudbalera Videotona Anela Hadžića.

Hadžić je posljednji put za reprezentaciju nastupio u Japanu, gdje je naš nacionalni tim prošle godine osvojio Kirin Kup, a poziv koji je danas dobio sigurno mu je najbolji rođendanski poklon koji je mogao zamisliti.

Naravno, Hadžić je presretan, a u razgovoru za SportSport.ba govorio je o časti koja mu se ponovo ukazala. 

"Bolji rođendanski poklon nisam mogao zamisliti. U zadnje vrijeme nisam bio sa reprezentacijom, ali od nje nisam nikada odustao i sretan sam što sam ponovo dobio poziv", javio se Hadžić iz Beograda, gdje će njegov Videoton sutra odmjeriti snage sa Partizanom u okviru play-offa Evropske lige. 

O tome da li će dobiti poziv ili ne, kako kaže, nije puno razmišljao.

"Pa, iskreno, o tome nisam razmišljao u posljednje vrijeme. Fokusirao sam se samo na to da igram dobro u svom klubu, a ostalo je na selektoru. Hvala Bogu, odlučio je da me pozove i učinit ću sve da opravdam povjerenje." 

Hadžić je već godinu dana u mađarskom Videotonu.

"Dolazak u Mađarsku gledam kao dobar potez u svojoj karijeri. Liga je dobra, klub je ambiciozan, sređen... Najbitnije je da igram konstantno, kao i da me zdravlje služi, ali naravno uvijek težim ka tome da napredujem. Gdje ću biti za godinu ili dvije, vrijeme će pokazati." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za kraj se osvrnuo na utakmicu protiv Partizana, koja će Videotonu biti posljednja prepreka na putu ka grupnoj fazi Evropske lige. 

"O Partizanu ne treba trošiti riječi, svi znamo da se radi o izrazito kvalitetnom klubu. Šanse su nam podjednake. Ipak, uvjeren sam da imamo kvalitet i da možemo slaviti. Igranje u grupnoj fazi Evropske lige bi bila velika stvar", podvukao je Hadžić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi