Hadžić: Sretan sam zbog golova

Juniorski reprezentativac BiH za SportSport.ba

Hadžić: Sretan sam zbog golova

D. Rakanović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala neriješeno 4:4 protiv selekcije Bugarske u prijateljskom meču koji je odigran u Sofiji. 

Tri gola za našu selekciju postigao je napadač Sarajeva Nedim Hadžić, a u listu strijelaca se upisao i Demirel Veladžić. 

Hadžić je istakao da su ovakve prijateljske utakmice šansa da se ova selekcija što bolje uigra. 

“Naravno, jako sam sretan zbog postignutih golova i činjenice da smo dobro odigrali protiv Bugarske. Utakmica je bila dosta dopadljiva, sa velikim brojem golova i možemo biti zadovoljni prikazanim, ali ima još dosta prostora za napredak. Koncentracija mora biti na visokom nivou tokom cijele utakmice, a upravo su ovakve utakmice prilika da se još bolje uigramo", rekao je za SportSport.ba Hadžić. 

Mladi dragulj bh. fudbala u posljednje vrijeme pruža odlične partije. Ove sezone dobio je šansu u prvom timu Sarajeva, u prvih sedam kola Premijer lige postigao je dva pogotka. 

“Za mene ide jako dobro. Postigao sam gol protiv Viteza i danas sam se upisao u strijelce. Golovi dolaze kao potvrda mog dobrog rada u Fudbalskom klubu Sarajevo, moram tako nastaviti i što se današnje utakmice tiče koristim priliku da se zahvalim svojom kolegama koji su mi nesebično asistirali, ali i selektoru na pozivu, jer je uvijek velika čast nositi dres sa grbom reprezentacije", rekao je Hadžić. 

“Sigurno je da naša generacija ima mnogo potencijala i kvaliteta. Atmosfera od prvog trenutka je jako dobra, dobro radimo i moram reći da mi je posebno drago što ima mnogo klupskih iz Akademije FK Sarajevo, koji su dio reprezentacije", zaključio je Hadžić.

Ove dvije selekcije odigraće još jednu kontrolnu utakmicu u četvrtak od 10:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi