Na Poljudu spremaju velike stvari: De Gea blizu Hajduka?

Sjajni španski golman trenutno je slobodan

Na Poljudu spremaju velike stvari: De Gea blizu Hajduka?

Samir Mlaćo

Hajduk je neslavno otvorio novu sezonu. U meču Superkupa Splićani su sinoć poraženi od Dinama sa 1:0, a novi duel je već naredne sedmice na otvaranju nove sezone u prvenstvu.

Prelazni rok za Hajduk nije završen, navijači priželjkuju dolazak Ivana Perišića koji je otpisan u Tottenhamu, ali sve je pod znakom pitanja.

Perišić nije krio želju da se vrati, iako ima ugovor sa engleski timom, no isti će vjerovatno raskinuti.

Istovremeno, popularni Transfermarkt je objavio pravu 'bombu'.

Ova stranica objavljuje postotke vjerovatnosti transfera, te sada tvrde da je iskusni španski golman David De Gea najbliži Hajduku.

Oglasi

Ovaj 32-godišnji Španac slobodan je nakon završetka saradnje sa Manchester Unitedom, a spominje da bi mogao i put Saudijske Arabije.

Transfermarkt tvrdi da su šanse Hajduka i Saudijaca podjednake, te da će sve uskoro biti jasnije.

De Gea je Manchester United napustio nakon 12 godina provedenih u tom klubu.

Stigao je iz Atletico Madrida za 25 miliona eura. Imao je visoka primanja, te je pristao na manji ugovor, ali nastavak saradnje se ipak nije ostvario.

Imao je tada oproštajnu poruku.

Oglasi

"Samo sam htio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda.

Želio bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i uvažavanje za ljubav iz posljednjih 12 godina. Puno smo postigli otkako me je moj dragi Sir Alex Ferguson doveo u ovaj klub.

Bio sam nevjerovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, da vodim tim, da predstavljam ovu instituciju, najveći klub na svijetu je čast koju ima samo nekoliko sretnih fudbalera.

Bio je to nezaboravan i uspješan period otkako sam došao ovdje. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao dječak postići ono što smo uradili zajedno.

Sada je pravo vrijeme da se prihvatim novog izazova, da se ponovo probijem u novom okruženju. Manchester će uvijek biti u mom srcu, Manchester me je oblikovao i nikada me neće napustiti", napisao je David de Gea.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

De Gea je za vrijeme provedeno u Manchester Unitedu osvojio po jednom Premier ligu, Evropsku ligu, FA Cup, dva puta engleski Liga kup, te tri puta Community Shield.

Ukupno je De Gea na golu Manchester Uniteda stojao 545 puta, primio 590 pogodaka, a na 190 mečeva je mrežu sačuvao netaknutom.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Hahaha cuj ove provale..kakav crni Hajduk, nemogu Goska dobit i da im ovaj dodje. Ja izvale heheh
0 1
user1676286668
Hahah lik zaradjovo skoro 500 k eura sedmice da ide u hajduk kako glupo od strane novinara
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti