Kontakti uspostavljeni, kreće pravi rat: Hajduk i Dinamo u borbi za igrača Fiorentine!
FOTO: EPA

Oba kluba žele da ga dovedu

Kontakti uspostavljeni, kreće pravi rat: Hajduk i Dinamo u borbi za igrača Fiorentine!

Esmer Oštraković

Radni januar je ispred Dinama i Hajduka. Sigurno je da će oba kluba, naravno uz Rijeku, tražiti pojačanja kako bi nastavila borbu za prvo mjesto u HNL-u.

Kako prenose italijanski mediji, Hajduk i Dinamo ušli u borbu za istog igrača, a radi se o Josipu Brekalu iz Fiorentine.

Naime, Brekalo je od svog dolaska u Fiorentinu razočarao, te je praktično otpisan u ovom klubu i u januaru će promijeniti sredinu.

"Krilo iz Hrvatske može se vratiti u svoju zemlju jer u Fiorentini skoro da nema prostora za igru. Prilike koje je dobio nije iskoristio jer je igrao loše.

Ove sezone odigrao je 15 utakmica i postigao je samo jedan gol, a posljednji nastup kao prvotimac u domaćem prvenstvu imao je prije više od dva mjeseca", pišu italijanski novinari, te dodaju:

Oglasi

"Poslije toga je u osam utakmica skupio svega 17 minuta i to protiv Salernitane. Nakon sedam godina u Njemačkoj i Italiji čini se da je vrijeme da ide kući.

Kontakti između Fiorentine i Hajduka, te Fiorentine i Dinama su uspostavljeni. Rasplet se očekuje na početku januara", završavaju mediji iz Italije.

Iz Dinama je Brekalo otišao 2016. godine u Wolfsburg i to za ogroman novac. Dinamo je zaradio 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon toga bio je na posudbama u Stuttgartu i Torinu, a u januaru je za 1.7 miliona eura otišao u Fiorentinu.

Čini se da je za njega došao trenutak da se vrati kući. Pitanje je da li će izabrati Dinamo ili Hajduk.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Kako će hajduk dovest Brekala kad ovaj nije hajdukovac, oni samo znaju isporsiti svoje navijače po stranim klubovima, ako ne pristaneš onda si izdajica.
1 0
Deepy
Hajduk uopce nije zainteresiran za njega. Okrenut je drugim opcijama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi